F1 - ASZFALTFŰTÉST TERVEZNEK A PAUL RICARD-I PÁLYÁN

pascal-wehrlein-paul-ricard-2016-tyres-mercedes_3780683_1.jpg

Aszfaltfűtéssel tennék a Circuit Paul Ricard pályát ideális teszthelyszínné a száguldó cirkusz számára.

Az elmúlt években a Forma-1 világában elkezdett újra egyre nagyobb szerepet kapni a Paul Ricard-i pálya, hiszen a Pirelli nem egy gumitesztjét bonyolította már le a franciaországi helyszínen, amely 2018-ban már nagydíjat is fog rendezni a sportágban.

Stephane Clair, a Paul Ricard igazgatója pedig elárulta, hogy a pálya 2017-es újraaszfaltozása során szeretnék megoldani azt, hogy egy rendszerrel fűthető legyen az aszfalt. Ezzel az innovatív megoldással pedig egyértelmű a céljuk: az előszezoni tesztek rendezési jogának megszerzése.

"Nyilvánvalóan azért harcolunk, hogy megszerezzük az előszezoni teszt lehetőségét, ebben pedig előnyünkre lesz az új pálya. Jelenleg azt fontolgatjuk, hogy felhevítjük az aszfaltot annak érdekében, hogy fenntartsuk a pálya hőmérsékletét, ezáltal ideális körülményeket teremtve a gumik teszteléséhez. Ez az, ami számos európai versenypályáról hiányzik. Ezt a szisztémát bármikor lehetne használni, de miután csak a pálya hőmérsékletét emelnénk vele, legfőképpen télen hasznos, nyáron nincs ok a használatára." - idézi Clair-t a motorsport.com.

Emellett Clair azt is elmondta, hogy még nem történtek tárgyalások a Pirelli vagy a Forma-1-es csapatok között a teszt rendezésének szempontjából, de meggyőződése szerint rövidesen a pályára tökéletes helyszínként fognak tekinteni: "Még nem történtek tárgyalások. Viszont a 2017-es tesztelésekre kedvező pozícióba kerülhetünk, ugyanis a Pirelli a tesztjeinek a nagyját eddig itt bonyolította le. 2018 kapcsán viszont még nem történt meg a kiválasztás, de könnyen elképzelhető, hogy itt kerülnek megrendezésre a szezon előtti gyakorlások. Egy új pályán, amely tökéletesen passzol a fejlesztésekhez."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812064331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása