F1 - BEVEZETHETIK A KÖLTSÉGSAPKÁT A FORMA-1-BEN!

m39535_d319901.jpg

A Forma-1 jövőbeni többségi tulajdonosa, a Liberty Media tervezi a költségsapka bevezetését.

Mint ismeretes, a Liberty Media jó eséllyel 2017 első negyedében át fogja venni a Forma-1 többségi tulajdonrészét a CVC Capital Partners-től.

The Telegraph nem olyan régen pedig egy olyan hírről számolt be az amerikai médiavállalattal kapcsolatosan, miszerint jövőbeni tervei közt szerepel a költségsapka bevezetése a száguldó cirkusz világában, megfékezve az eszetlen költekezést. A költségek megszorítása mellett pedig a másik cél az, hogy a kisebb büdzsével rendelkező csapatok közelebb kerülhessenek az élmezőnyhöz.

A brit lap jelentése pedig idéz egy, a Liberty céghez közel álló, névtelen forrást: "Nonszensz az, hogy a tehetősebb csapatok évente 400 millió dollárt költenek. Ez pedig semmi jót nem hoz a rajongókra nézve, mert csak a technológiai versengésre van elpazarolva. Nem a logika által vezérelt, kétosztályos társadalmat hozott ez létre a költekezés szempontjából. Hagyni kéne nyerni a kevésbé tehetősebb alakulatokat is."

Korábban már több kísérlet is volt a költségkorlátozás bevezetésre. Ezt 2009-ben 40 millió fontban határozták volna meg, ám ekkor több istálló is elkezdett kilépéssel fenyegetőzni, úgyhogy elvetették a tervet. Majd tavaly volt egy próbálkozás az egységes motorárak bevezetésére, ám a Ferrari nem volt hajlandó belemenni abba, hogy 12 millió euróért árusítsa az erőforrásait.

Emellett a The Telegraph-ban idézett forrás azt is megjegyezte, hogy ez nem lesz egy könnyű dolog, ugyanis minden egyes csapattal le kell ülni tárgyalni. Szerinte pedig a legnagyobb végrehajtandó változást a kultúra igényel, ugyanis most az van, hogy senki sem bízik senkiben.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6912055325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása