DTM - ÍME A 2017-ES SZEZON MENETRENDJE!

img_8289.JPG

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) szervezői péntek délután nyilvánosságra hozták a 2017-es versenynaptárt.

Végre valahára bemutatásra került a DTM 2017-es teljes versenynaptára azt követően, hogy a korábbiak folyamán mindössze csak az első két versenyhétvége időpontja volt ismert - a hockenheimringi és a lausitzringi hétvégéé.

2016-hoz viszonyítva a helyszíneket illetően nem lesz változás a kalendáriumban, ugyanarra a kilenc versenypályára látogat majd el a DTM immár 18 fős osztaga.

Az időpontok terén is csak egy nagyobb változás van, mégpedig az, hogy a hungaroringi hétvége szeptember vége helyett június 16-a és 18-a között kerül lebonyolításra, ami amiatt lehet fájdalmas a magyar autósport-kedvelők számára, mert ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre az Endurance Világbajnokság legendás 24 órás versenye Le Mans-ban. A hungaroringi hétvége idei időpontját pedig a Red Bull Ring vette át.

Ezek mellett még annyit érdemes megjegyezni a versenynaptár kapcsán, hogy Zandvoort és Moszkva helyet cseréltek - ezúttal előbb Oroszországba fog majd ellátogatni a mezőny.

A szezon május 5-7. között rajtol majd el a Hockenheimringen.

Íme a 2017-es versenynaptár:

  1. május 5-7.: Hockenheimring I.
  2. május 19-21.: Lausitzring
  3. június 16-18.: Hungaroring
  4. június 30. - július 2.: Norisring
  5. július 21-23.: Moscow Raceway
  6. augusztus 18-20.: Zandvoort
  7. szeptember 8-10.: Nürburgring
  8. szeptember 22-24.: Red Bull Ring
  9. október 13-15.: Hockenheimring II.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr512052979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása