F1 - EGY ÚJABB LÉPÉSSEL KÖZELEBB KERÜLT A LIBERTY MEDIA A FORMA-1 ÁTVÉTELÉHEZ

f1_grand_prix_of_abu_dhabi_ejie15sbaypx.jpg

Egy harmadik befektetőcsoport révén 1.55 millió dollárral nőtt az amerikai médiaóriás tőkéje, amely így egy újabb lépéssel került közelebb a száguldó cirkusz többségi tulajdonának átvételéhez.

Az amerikai médiaóriás, a Liberty Media még szeptemberben jelentette be, hogy a CVC Capital Partners céggel között szerződésének értelmében kétlépcsős pénzátutalással válik a Forma-1 többségi tulajdonosává a 2017-es esztendő első felében. Ezért a 19.1 százalékért a Liberty Media 8 millió dollárt fog kifizetni - ebből az első részlet már kifizetésre került.

Szerdán pedig újabb bejelentést tett a médiaóriás, miszerint egy harmadik, a Coatue Management, The Shaw Group, JANA Partners, Ruane, Cunniff & Goldfarb, Soroban Capital Partners, SPO Advisory, és Viking Global befektetőkből álló csoporttal való megállapodás révén nem kevesebb, mint 1.55 millió dollárra tett szert - ez pedig komoly segítséget jelent a második részlet kifizetésében.

A csoportok összesen 26 százalékot fognak birtokolni a Formula One Groupban, ahol továbbra is a CVC-é a többségi tulajdon a maga 39 százalékával.

A Liberty Media január közepén fog dönteni arról, hogy befejezik-e a tranzakciót.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112048563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása