F1 - NEHEZEN INDULHAT A 2017-ES SZEZON A PILÓTÁK SZÁMÁRA

sergio_perez_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_dqyruzugbh2x.jpg

Sergio Pérez, a Force India mexikói versenyzője úgy véli, hogy jövőre a versenyzők le lesznek amortizálva az első teszteket követően az új autók miatt.

Jövőre új éra kezdődik a Forma-1-ben, ugyanis az autók jelentősen változni fognak elsősorban aerodinamikailag, amely által nőni fog a leszorítóerő és a kanyartempó - viszont ez egyúttal azzal is jár, hogy majd fizikálisan nehezebb lesz majd vezetni a versenygépeket. A Force India pilótája, Sergio Pérez úgy véli, hogy éppen emiatt nagyon nehéz lesz majd a 2017-es autók tesztelése a versenyzők számára, ugyanis február 27-én kezdődő barcelonai kollektív tesztsorozaton vélhetően naponta jóval több, mint 100 kört kell teljesíteniük az esetleges műszaki viszontagságok kiküszöbölése végett.

"Biztos vagyok benne, hogy amint nekikezdünk az új autók tesztelésének, le fogunk amortizálódni. Miután megállsz és pár hónap erejéig kiszállsz az autóból, nagyon nehéz bármin is szimulálni azokat az erőhatásokat, amik az autóban érnek. Szóval minden egyes alkalommal, amikor beugrassz az autóba, mindig szenvedni fogsz a nyakaddal. Most, hogy az autók gyorsabbak lesznek, a pilóták folyamatosan nyaki fájdalmakra fognak panaszkodni, de ez természetesen a melbourne-i szezonnyitóra rendben lesz." - fogalmazott a mexikói az Autosport számára.

Amikor pedig arról kérdezték Pérezt, hogy miképpen fog felkészülni az új autók jelentette kihívásokra, így felelt: "Szükségem lesz egy kicsivel többre izomból, meg úgy nagyjából minden másból is."

Majd az eddigi Forma-1-es pályafutása során hét alkalommal is dobogóra álló mexikói kitért arra, hogy ő már látta a jövő évi autó tervrajzait, amelyek nagyon tetszettek neki, ugyanakkor még bizonytalanok abban, hogy mennyire fogják felemelni a show színvonalát: "A kinézetük nagyon menő lesz. Viszont a látvány miatt egy picit aggódom, amiatt, hogy miképpen fognak alakulni a futamok, illetve, hogy milyen nehéz lesz majd követni az autókat. Ugyanis nem hinném, hogy sokkal nehezebb lenne. Fizikai igénybevételüket tekintve valóban nehezebb lesz, de ez egy olyasvalami, amit meg tudunk majd szokni. De majd meglátjuk."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr812041571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása