INDYCAR - SATO AZ ANDRETTI AUTOSPORTNÁL FOLYTATJA

a54i0484.JPG

Eldőlt, melyik csapatnál folytatja IndyCar-pályafutását a korábbi Forma-1-es japán pilóta, Takuma Sato.

Az Andretti Autosport tegnap esti bejelentéséből kiderült, hogy a negyedik, #26-os rajtszámú autót az A.J. Foyt Enterprises csapattól Takuma Sato fogja átvenni, amelynek eddigi gazdája, Carlos Munoz éppen a japán helyett vette át hetekkel ezelőtt Anthony Joseph Foyt csapatánál. A csapattársai Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti és Alexander Rossi lesznek.

"Úgy gondolom, hogy a csapathoz való csatlakozás révén új és pozitív tapasztalatokkal fog gazdagodni Takuma. Ugyanis korábban még nem volt lehetősége egy nagyobb csapatnál versenyezni, ahol a versenyzők együttműködnek. A négy pilótánk és a mérnökgárdánk együtt dolgozása mindig is sikeres volt a számunkra a múltban, és számos pilótának segített már a pályán való fejlődésben.

Takuma komoly versenyzői tapasztalattal bír, és már várjuk, hogy gondoskodjunk egy olyan csapaton belüli hangulatról, amely által tudja folytatni a növekedést és a fejlődést, illetve tud sikeres lenni.

Az egyik dolog, amit nagyon várok a Takumával való munkával kapcsolatosan, az a nyitott személyisége. Rendkívül barátságos, emiatt pedig erős eleme lesz a csapatnak, és úgy gondolom, nagyon jól fog dolgozni Ryan, Alexander és Marco mellett." - olvashatóak a csapat közleményében a tulajdonos Michael Andretti gondolatai.

Sato korábban 90 futamon állt rajthoz a Forma-1-ben, az IndyCar Series-ben pedig már 118 rajton van túl - utóbbi versenysorozatban pedig eddig az a győzelme számít a fénypontnak, melyet a 2013-as Long Beach-i futamon aratott.

Természetesen a japán sem hagyta szó nélkül az átigazolásáról szóló hírt: "Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy meg tudtunk állapodni Michaellel és az Andretti Autosporttal. Az Andretti Autosport szerves részeként a Hondával ez egy nagyon megfelelő megállapodásnak tűnik.

A csapat pedig évről-évre bizonyította azt, hogy minden típusú versenypályán rendkívül versenyképesek. Különösen a tavalyi Indy 500-ason diktált tempójuk volt nagyon hihetetlen. Nagyon lenyűgözött az, hogy milyen agresszíven kaparintották meg azt, amire szükségük lesz 2017-ben, és már nagyon várom, hogy az új környezetemmel dolgozzak. Az új szezon indulását pedig már alig várom."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212018929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása