F1 - A PIRELLI TÚL VAN A GUMITESZTEKEN, DE...

2017_pirelli_test_05.jpg

... a kemény munka még csak most fog megkezdődni az olasz-kínai gumigyártónál. Paul Hembery tartott egy kis összegzést a 24 tesztnapról, valamint a Pirelli-dolgozók előtt álló feladatokról.

Mint ismeretes, az idei év folyamán három istálló, a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari segítette a Pirelli munkáját a 2017-es, nagy aerodinamikai szabályváltozásokat ígérő szezonra való felkészülésben gumifronton. A 24 tesztnap folyamán a három csapat által rendelkezésre bocsátott pilóták a 96 különböző prototípussal közel 12000 kilométert tettek meg.

2017_pirelli_test_01.jpg

Az utolsó tesztre a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után került sor, amelyen mindhárom istálló részt vett - a Ferrari részéről Kimi Räikkonen ült autóba, míg a Red Bull részéről Daniel Ricciardo és Max Verstappen, a Mercedes pedig Lewis Hamiltont és Pascal Wehrleint bízta meg ezzel a feladattal. Ez az öt versenyző összesen 331 kört tett meg az 5554 méter hosszú Yas Marina Circuit-en, ami úgy körülbelül 1840 kilométernek felel meg.

Most a tesztidőszak lezárultával a Pirelli motorsport részlegének a vezetője, Paul Hembery így értékelt: "Az idei utolsó teszten öt pilóta állt a rendelkezésünkre, akik kipróbálták a jövő évi prototípusainkat - ezzel pedig teljesítettük a fejlesztési programunkat úgy, hogy egy időben három autó volt a pályán.

De az igazán kemény munka csak most veszi kezdetét, amelynek folyamán összegyűjtjük és analizáljuk a 24 tesztnap és a közel 12000 tesztkilométer eredményeit, hogy eldönthessük, mely gumi legyen jövőre. Ezek a gumik természetesen jövőre az aktuális 2017-es autókon is ki lesznek próbálva a hivatalos előszezoni teszteken.

A legutóbbi tesztünk Abu Dhabiban pedig a tervek szerint alakult, képesek voltunk adatok gyűjtésére, és köszönetet szeretnénk mondani a módosított autókért a Mercedesnek, a Red Bull-nak és a Ferrarinak - nélkülük lehetetlenség lett volna kivitelezni ezt a tesztprogramot."

2017_pirelli_test_15.jpg

A következő pályatesztekre pedig már tényleg csak akkor fog sor kerülni, amikor a csapatok pályára küldik új autóikat az előszezoni hivatalos tesztsorozatok keretein belül. A kétszer négynapos gyakorlást Barcelonában fogják megrendezni, február 27-e és március 2-a, valamint március 7-e és 10-e között.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7512012104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása