F1 - 2016 ABU DHABI NAGYDÍJ: A RAJTRÁCS

2016_abu_dhabi_gp_preview_003.JPG

Íme a mindent eldöntő Abu Dhabi Nagydíj rajtfelállása!

Pár óra múlva, magyar idő szerint 14 órától megrendezik a Forma-1 2016-os szezonjának utolsó versenyét, az Abu Dhabi Nagydíjat, amelyen eldől, hogy Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton lesz-e idén a világbajnok.

Mindenesetre a két bajnokaspiráns az első rajtsorból várhatja a finálét, miután Lewis Hamilton a szombati időmérő folyamán megszerezte idei 12. és pályafutása 61. pole pozícióját, Nico Rosberg pedig hozta a kötelező második helyet.

Noha minden szem a két Ezüst Nyílra fog szegeződni, hátrébb is vannak olyan érdekességek, mint például a Red Bull eltérő stratégiája, ugyanis a harmadik helyről induló Daniel Ricciardo, valamint a 6. rajtkockából startoló Max Verstappen a tartósabb szuperlágy gumikon vághatnak neki a futamnak, miután a Q2-ben azokon érték el legjobb köreiket. Amennyiben pedig kamatostul beválik az alternatív taktika, akár még a világbajnoki aspiránsok küzdelmébe is beleszólhatnak. Azért a Ferrarikat sem szabad eltemetni, hiszen a 4-5. rajtpozícióba oda tudott érni Kimi Räikkonen és Sebastian Vettel - ráadásul Ricciardótól is csak századokkal maradtak el.

A Force India pedig a negyedik rajtsor kibérlésével tett meg egy újabb lépést annak érdekében, hogy év végén a konstruktőri összetettben negyedik legyen. Az ötödik sorból pedig az utolsó versenyére készülő Felipe Massa, valamint a McLarennel a Q3-ba idén nyolcadjára is bejutó Fernando Alonso vághat neki az 55 körnek.

Nem kis meglepetésre Valtteri Bottas a 11. helyével ottragadt a Q2-ben, mellőle majd a szintén utolsó futamára készülő Jenson Button indulhat.

Hátrébb érdemes kiemelni a manoros Pascal Wehrlein teljesítményét, ugyanis a 16. lett az időmérőn, miután idén ötödik alkalommal is pályára gördülhetett a második felvonásban. A Toro Rosso pedig idei legrosszabb időmérőjét zárta, ugyanis Sainz a 18., Kvyat pedig csak a 21. lett.

Izgalmas futamnak nézünk elébe 14:00-tól!

Az Abu Dhabi Nagydíj rajtsorrendje:

f1_2016_abu_dhabi_rajtracs.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1512001990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása