F1 - FERRARI-GYŐZELEM 2016 UTOLSÓ SZABADEDZÉSÉN!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_n9fjtpdrk9bx_1.jpg

Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Ferrarival az Abu Dhabi Nagydíj utolsó szabadedzésén, nem volt Mercedes-pilóta a legjobb háromban!

A magyar idő szerint szombaton 11 és 12 óra között megrendezett harmadik szabadedzésen, a Yas Marina Circuit pályán egy ideig a Mercedes versenyzői álltak az élen, azonban ahogy felkerültek az ultralágy abroncsok, visszaestek az Ezüst Nyilak.

2016 utolsó Forma-1-es szabadedzését pedig így a ferraris Sebastian Vettel nyerte meg - a német négyszeres világbajnok az 1:40.775-ös idejével bő 1 tizedet adott a második helyen záró Max Verstappennek (Red Bull), akit a másik ferraris, Kimi Räikkonen követett a harmadik pozícióban. A világbajnoki címért küzdő Mercedes-pilóták pedig csak a 4-5. helyen zártak, Lewis Hamilton - Nico Rosberg sorrendben - a két aspiránst nagyjából 1 tizedet választotta ketté.

Az első öt helyezett még négy tizeden belül volt, viszont a 6. helyen a másik Red Bull-TAG Heuer autóval Daniel Ricciardo már majdnem 1.1 másodperccel kapott ki Vetteltől. Az ausztrál pilótát a Force Indiák követték a 7-8. pozícióban, a williamses Valtteri Bottas és a legjobb 10 sorrendjét záró haasos Esteban Gutiérrez előtt.

Három nagyobb név is a tízen kívül zárt: Alonso a tizenegyedik lett a McLarennel, míg az utolsó Forma-1-es hétvégéjüket teljesítő Jenson Button és Felipe Massa csak a 13., valamint a 14. leggyorsabb időt tudták összerakni - utóbbi igencsak sokat küszködött a tapadással. A mezőny második felében a legnagyobb csalódást a Toro Rosso okozta, amely továbbra is szenved a két STR11-essel - Sainz a 18., Kvyat pedig csak a 21. helyen végzett.

Az időmérő edzés 14:00-tól kerül megrendezésre.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cylxayexeaeeapq.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5811999646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása