WTCC - BENNANI NYERTE 2016 UTOLSÓ IDŐMÉRŐJÉT

15181212_926753694091491_5180106482909565440_n.jpg

Pályafutása első pole pozíciójának örülhetett a Sebastien Loeb Racing marokkói versenyzője, miután győzelmet aratott a katari időmérőn.

Magyar idő szerint pénteken, a kora délutáni órákban megrendezésre került a Túraautó Világbajnokság idei utolsó, katari időmérő edzése, amely meglepetésgyőzelmet hozott, ugyanis a leggyorsabb kört Mehdi Bennani futotta meg az SLR-Citroënnel. A marokkói pályafutása első pole-ját 2:00.456-os idővel szerezte meg. A második pedig nem kis meglepetésre a volvós Thed Björk lett, aki mindössze csak 36 ezreddel maradt el Bennanitól, maga mögé utasítva a két gyári Citroën-pilótát, José Maria Lopez és Yvan Mullert - érdekesség, hogy Lopez az utolsó szektorban rengeteg tizedet dobott el a Q3-as körében.

Michelisz Norbi pedig továbbjutott a Q3-ba, és esélye lett volna egy kiváló eredményre, de végül csak ötödik lett. Mégpedig amiatt, mert vélhetően bal első defektet kapott, és a pálya szélén eltrafált egy gumibálát. Mögötte a másik Hondával Rob Huff lett a hatodik, megelőzve csapattársát, Tiago Monteirót, akit Dahlgren, Tarquini és a fordított rajtrácsos pole-t megszerző Chilton követett.

A Q2-ben pedig még a piros zászló is előkerült, ugyanis Hugo Valente-nek félre kellett állnia a Ladával, miután kitört annak a bal első felfüggesztése. A Q1-ben pedig Tom Coronel, James Thompson, John Filippi, Ficza Feri, Nagy Dani és Grégoire Demoustier estek ki.

Az időmérőt követően megrendezett MAC3-at pedig a Citroën nyerte meg az SLR versenyzőivel (Bennani, Chilton, Demoustier), miután sem a Honda, sem a Lada nem tudott részt venni az eseményen a fentebb ismertetett incidensek miatt.

A futamok magyar idő szerint 19:20-tól és 20:35-től kerülnek megrendezésre. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5111998030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása