F1 - HAMILTON URALTA A PÉNTEKI NAPOT A SZEZONZÁRÓ HÉTVÉGÉN

lewis_hamilton_f1_grand_prix_abu_dhabi_practice_-m1wvzuwcevx.jpg

Lewis Hamilton kezdett jobban a szezonzárón a bajnokesélyesek közül, de Rosberg esélyei sem temetendőek még. Viszont kettejük párharcában még a Ferrari és a Red Bull is beleszólhat akár!

Magyar idő szerint pénteken délelőtt kezdetét vette a szezonzáró hétvége az Egyesült Arab Emírségekben, mégpedig az első szabadedzéssel.

A 90 perces nyitótréning folyamán pedig Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Mercedesszel - 2008, 2014, 2015 világbajnoka 1:42.869-es idővel zárt az eredménylista élén, 4 tizeddel riválisa, Nico Rosberg előtt, aki csak 1:43.243-at ment. A Mercedes mögött a két Red Bull zárt Verstappennel és Ricciardóval, akiknek a lemaradása sem volt nagyobb fél másodpercnél. Viszont az ötödik helyen Sebastian Vettel a Ferrarival már közel 1.2 másodpercet kapott. A négyszeres világbajnok mögött Sergio Pérez lett a hatodik a Force India Mercedesszel, megelőzve a másik ferrarist, Kimi Räikkonent. A legjobb tízet a toro rossós Carlos Sainz Jr., a williamses Felipe Massa és a sauberes Marcus Ericsson tette teljessé.

Két csapat is lehetőséget adott fejlesztőpilótájának az FP1-en. Ráadásul a Force Indiával Alfonso Celis Jr. nem is ment olyan rosszul, hiszen a 11. lett. Jordan King viszont Esteban Ocon Manorjával csak a 21. pozícióban zárt. Az eredménylista alsó fertályában kiemelendő a McLaren szenvedése: Alonso és Button csak a 18. és a 20. pozíciókban zártak.

Emellett az is hozzátartozik a tréning krónikájához, hogy Daniil Kvyat csak alig pár kört tudott menni egy defekt miatt, Romain Grosjean pedig újra a fékekkel küzdött. A másfél órát mindez mellett pedig Hamilton, Massa és King megforgása színesítette a 6-os kanyarban.

Néhány órával később, magyar idő szerint 14 órától megkezdődött a pénteki második szabadedzés is, amely az elsőhöz hasonlóan kettős Mercedes-győzelmet hozott. Ezúttal is Lewis Hamilton lett az első 1:40.861-gyel, viszont csak 79 ezredre volt lemaradva tőle Nico Rosberg! A két Ezüst Nyíl mögött a Ferrarik és a Red Bullok zártak - Vettel, Verstappen, Ricciardo és Räikkonen zártak. Rajtuk kívül még a 7. helyen végző Bottas volt  még nagyjából egy másodpercen belül Hamilton képest a Williamsszel. A legjobb tíz sorrendjét pedig a Force Indiák és az utolsó versenyhétvégéjét teljesítő, williamses Felipe Massa tették teljessé.

A mezőny második felében ezúttal a McLaren és a Manor felemelkedése, a Haas stagnálása, illetve a Renault és a Sauber szenvedése. A Toro Rossónál viszont még ennél is nagyobb gondok voltak: az edzés elején Kvyat megint kapott egy defektet - ezúttal a 16-os kanyarban, és kis híján nekicsapódott a falnak. Emiatt a csapat Sainz Jr. is a kispadra ültette az autó átnézésének céljából.

Magnussennek és Gutiérreznek is volt egy kisebb hibája a 8-as kanyarban. Grosjean pedig a víznyomással küszködött, Vettel autója pedig a hajrában állt meg váltógondok miatt.

Folytatás a harmadik szabadedzéssel, szombaton délelőtt 11 órától magyar idő szerint.

A szabadedzések végeredményei:

cygh16iwiaec85l.jpg

cyhxlinxuaavte.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3611997982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása