F1 - EGYRE BIZTOSABB, HOGY MALAJZIA KISZÁLL A FORMA-1-BŐL

2016_malaysia_gp_race_018.JPG

Jó esély van arra, hogy 2019-ben Malajzia már nem lesz a Forma-1-es naptár része, ugyanis a helyiek nem terveznek szerződést hosszabbítani - állítja az országi turisztikai és kulturális minisztere.

A sepangi versenypályára 1999 óta minden egyes évben ellátogat a száguldó cirkusz mezőnye, és az a jelenlegi szerződés értelmében 2018-ig biztosan így lesz. Viszont a folytatás egyre bizonytalanabb, főleg azután, hogy már maga Malajzia turisztikai és kulturális minisztere, Nazri Abdul Aziz hétfőn az egyik helyi médiumnak nyilatkozva, hogy nem terveznek szerződést hosszabbítani a Forma-1-gyel.

"A jelenlegi szerződésünk 2016 és 2018 között érvényes, és amint ez lejár, Malajziában nem lesz többé Forma-1. Ennek oka pedig a számottevően alacsonyabb helyi nézettség, valamint az, hogy most már nem annyira vonzó. Ehhez képest pedig 67 millió dollárt költünk évente." - idézi Azizt a Today Online lap.

Viszont jelen állás szerint nem ez az egyetlen távol-keleti helyszín, amely dobhatja a Forma-1-et. Ecclestone nem olyan régen arról beszélt, hogy Szingapúr is a kiszállás gondolatával játszik. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6911985662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása