TCR, MAKAÓ - MONTEIRO ÉS MORBIDELLI VOLTAK A LEGGYORSABBAK A SZABADEDZÉSEKEN

2016-2016_macau_thursday---10_gianni_morbidelli_21.jpg

A WTCC-ből átugró Tiago Monteiro futotta meg a leggyorsabb időt az első szabadedzésen, míg a másodikon a korábbi WTCC-pilóta, Gianni Morbidelli tett hasonlóképpen.

Ahogy azt tettük tavaly, idén is beszámolunk részletesebben a makaói TCR-eseményről, amely ezen a hétvégén esedékes. A tradicionális pályán megrendezett versenyhétvégére eleinte 35 induló volt, de végül 27 ment a rostán, de azért így is elég népes mezőnnyel állunk szemben. 

2016-2016_macau_thursday---81_tiago_monteiro_23.jpgA hétvége programja az első szabadedzéssel vette kezdetét még csütörtökön, melyen a WestCoast Racing Hondájával a portugál Tiago Monteiro volt a leggyorsabb. A 2014-es makaói WTCC-futamot kis híján megnyerő korábbi Forma-1-es pilóta 2:34.636-ot ment. A második és a harmadik pozíciót két ex-WTCC-pilóta foglalta el Pepe Oriola és Gianni Morbidelli személyében. A Leopard-Volkswagenek a 4-5. helyen zártak, Jean-Karl Vernay - Stefano Comini sorrendben, megelőzve a TCR Germany bajnokát, Josh Files-ot. Majd két LUKOIL-Seat zárt a 7-8. pozícióban, Sergey Afanasyev-vel és James Nash-el. A TOP 10-et két Volkswagen-pilóta zárta: Andy Yan és Davit Kajaia. A magyar B3 Racing csapat pilótái szerényebb eredményekkel kezdték meg a szezonzáró víkendet: Homola a 11., Tassi Attila a 14., míg Borkovic a 17. lett. Természetesen akcióból sem volt hiány: Rafaël Galiana, aki a Target Competition Seatjával szorosabb viszonyba került a falakkal.

Magyar idő szerint péntek hajnalban pedig a második tréning is lebonyolításra került a Circuit de Guia pályán. A győzelmet a WestCoast Racing olasz versenyzője, Gianni Morbidelli nyerte meg egy 2:33.495-ös idővel. A korábbi F1-pilóta és WTCC-futamgyőztes majdnem fél másodperccel győzte le Oriolát, aki mögött a Leopard Racing pilótái, Comini és Vernay zártak. Az ötödik a bajnokságot vezető Nash lett, megelőzve a B3 Racing két versenyzőjét, Borkovic-ot és Homola-t, akiknek a magyar csapattársa, Tassi Attila a 9. lett. Köztük a 8. helyen Files végzett. A TOP 10-et pedig Andy Yan tette teljessé. A tréning folyamán pedig számos pilóta balesetezett, név szerint a következők: Douglas Khoo, Sunny Wong, Tin Sritrai, Kevin Tse és Zhang Ya Qi.

Folytatás az időmérő edzéssel, amely magyar idő szerint szombaton 0:30-tól kerül megrendezésre.

Az első szabadedzés eredménye ITT, a másodiké pedig ITT tekinthető meg.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9911970934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása