WEC - HAT TIZEDEN BELÜL ZÁRT AZ LMP1-ES MEZŐNY A KÍNAI IDŐMÉRŐN

14907608_1259198350803283_8784651062151713079_n.jpg

Nagyon szorosnak bizonyult az Endurance Világbajnokság sanghaji időmérő edzése, de végül a pénteki szabadedzéseken domináló, #1-es rajtszámú Porsche-é lett a pole pozíció.

Noha a harmadik edzésen már Audi - Toyota volt a sorrend, az első két edzésen szárnyalt a Porsche címvédő triója, úgyhogy tulajdonképpen nem szolgált túl nagy meglepetéssel az időmérő azon szempontból, hogy ezen egysége lett az első rajtkocka a sanghaji hatórás viadalon. Ám az időmérős győzelemhez vezető út korántsem bizonyult simának. Először az új-zélandi Brendon Hartley futott egy eléggé gyors, 1:44.747-es időt, ám ez nemsokára eltörlése került a versenybírák által a pályahatárokra vonatkozó szabály megszegése miatt. Ezután Mark Webber vette a volánt, aki számára 1:44.618 kellett ahhoz, hogy körbeérjen a közel 5.5 kilométeres pályán. Végül pedig Hartley-nek vissza kellett ülnie az autóba, hogy fusson egy szabályos - végül ez sikerült egy 1:44.302 formájában. És ezen két köridő átlagával, azaz 1:44.462-vel szerezte meg a pole-t a holnapra Timo Bernharddal kiegészülő #1-es Porsche.

Amit pedig hozzá kell tenni a dologhoz, hogy a Porsche a nagyon jó átlagköridő ellenére nem volt dominánsnak mondható, ugyanis a második helyen záró #5-ös Toyota mindössze 60 ezreddel kapott ki. A harmadik rajtkocka egy harmadik különböző LMP1-es autóé, a #8-as Audié lett. A 4-6. pozíciót pedig a Fujiban diadalmaskodó #6-os Toyota, a #7-es Audi, valamint a bajnoki cím fő várományosa, a #6-os Porsche foglalta el. Ez a 6 autó pedig mindössze 589 ezreden belül zárt - tehát a mezőny olyan szoros, hogy holnap a lottó nyerőszámait könnyebb lesz megtippelni némi túlzással, mint a sanghaji hatórás győztesét.

Az LMP2-ben pedig Alex Lynn a pole-ba repítette a #44-es Manor-Orecát, majdnem két tizeddel megelőzve a #36-os Singatech-Alpine-t, valamint az Extreme Speed Motorsports által üzemeltetett #30-as rajtszámú Ligier-t. A GTE-Pro kategóriában tarolt a Ford: a #67-es egységé lett a pole a #66-os előtt, a harmadik helyen pedig a #95-ös Aston Martin végzett. Az amatőr GTE-géposztályban a #98-as Aston Martin bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve a #83-as AF Corse-Ferrarit, valamint a #88-as Abu Dhabi-Proton Porschét.

Magyar idő szerint vasárnapi hajnali 4 órától kerül megrendezésre a sanghaji hatórás viadal. Az utolsó másfél órát pedig az Eurosport 1 élőben fogja sugározni.

Az időmérő edzés végeredménye:

cats1_2.jpg

Az időmérő edzés videós összefoglalója:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711931817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása