F1 - "VANDOORNE-I JÖVŐ" VÁR PIERRE GASLY-RA?

pierre_gasly_f1_testing_silverstone_ra7quumtrwhx.jpg

A hírek szerint a Red Bull jövőre a japán Super Formulában szerezhet versenyzői ülést a francia protezsáltjának, Pierre Gasly-nek, ezzel utánozva a McLaren csapatát, amely idén Stoffel Vandoorne-t versenyeztette a Felkelő Nap országában.

Miután a Red Bull és a Toro Rosso azt a döntést hozta, hogy Daniil Kvyat jövőre is maradhat náluk a Forma-1-ben, a francia Pierre Gasly előtt bezárult a száguldó cirkuszban való debütálás lehetősége. Ennek következtében 2017-ben Gasly-nek egy másik szériát kell, hogy kiszemeljen magának - persze, kézenfekvő lenne lehúzni még egy évet GP2-ben, viszont a Red Bull számára ez nem létezik opciókat. Igaz, a francia abban az esetben nem is indulhatna jövőre a Forma-1 előszobájában, ha a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon megelőzné a 7 pontos előnnyel rendelkező premás csapattársát, Antonio Giovinazzit és megnyerné a bajnokságot.

De akkor mégis hol versenyezhetne jövőre Gasly, amíg 2018-ban meg nem kapja a nagy esélyt? A Formula-E-ben már kezdetét vette a szezon, úgyhogy a mezőny telítettsége miatt nem lenne lehetőség állandó részvételre. A WEC-ben a csapatok nem igazán preferálják a szériával rövidtávon tervező versenyzőket, a DTM-ben pedig a létszám csökkenése okán szintén nem maradna szabad lehetőség.

Mindezek után pedig a Red Bull számára egy lehetőség marad, mégpedig a Super Formula. A hírek szerint Dr. Helmut Markóék 2-3 csapattal tárgyalnak, többek között a Nakajima Racinggel. Az energiaitalos istálló pedig nem az első lenne a Forma-1 történetében, amely fiatal tehetségét előbb a Super Formulában helyezi el a nagy lehetőség biztosítása előtt. Legutóbb ezt a McLaren játszotta el a belga Stoffel Vandoorne-nal, aki idén még a japán szériában ment két győzelmet szerezve, jövőre viszont már Fernando Alonso csapattársa lesz a tradicionális istállónál.

Mindenesetre Gasly-nak egyelőre nincsenek rossz benyomásai a Super Formuláról: "Úgy gondolom, ez egy nagyon kihívás lenne. Már nagyon sokat beszéltem róla Stoffellal, aki azt mondta, hogy 'igen, ez egy jó tapasztalat'. Véleményem szerint pedig az autók igencsak versenyképesek, emellett a mezőny színvonala is magas. Persze, egy teljesen más kultúrába csöppennék bele, de készen állok a feladatra, amennyiben sikerül jó megállapodást kötnünk egy jó alakulattal." - idézte a franciát a motorsport.com.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5511931575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása