F1 - SAJTÓ: AZ FIA VIZSGÁLATOT INDÍTOTT VETTEL ELLEN

sebastian_vettel_f1_grand_prix_mexico_qualifying_i0vmrwxysvox.jpg

Daily Mail és a motorsport.com is lehozta a hírt, miszerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot kezdeményezett a ferraris Sebastian Vettel ellen, amiért a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon a csapatrádión azt üzente a versenyigazgató Charlie Whitingnak, hogy "b***ódjon meg". Akár nagyon súlyos következményei is lehetnek a kirohanásnak.

Korábban már beszámoltunk és analízist is készítettünk arról, hogy a Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel a mexikói nagydíjhétvége folyamán számos, nyomdafestéket nem tűrő rádióüzenettel hívta fel magára a figyelmet. Mind közül az "vitte a prímet", amikor azt üzente a versenyigazgatónak, Charlie Whitingnak, hogy "b***ódjon meg". A német pilóta a verseny után viszont bocsánatot is kért Whitingtól.

Azonban amennyiben hihetünk a Daily Mail és a motorsport.com értesüléseinek, a néhány szó nem lesz elegendő ahhoz, hogy az affér elfelejtetté váljon. Ugyanis az FIA a hírek szerint vizsgálatot indít és bizonyítékokat gyűjt Vettel ellen.

Ennek kapcsán Whiting elmondta az előbbi lap számára, hogy nem rajta múlik a dolog, hanem azon, hogy miként döntenek a főnökei. Utóbbi tényt az FIA elnöke, Jean Todt is megerősítette a lap kérdésére reagálva.

motorsport.com úgy tudja, hogy a Nemzetközi Sportkódex 12.1.1.c, valamint a 12.1.1.f cikkelyét használhatja fel Vettel ellen, amelyek a következők:

  • 12.1.1.c: "Minden tisztességtelen viselkedés vagy cselekedet, amely sértő a versenysorozatra, vagy általánosságban a motorsport érdekeire nézve, büntethető."
  • 12.1.1.f: "Minden szó, cselekedett vagy írás, ami erkölcs sérülést vagy veszteséget okoz az FIA-nak, testületeinek, tagjainak vagy végrehajtó tisztségviselőinek, büntethető."

A büntetés mértéke a jelentések szerint lehet egy komolyabb pénzbírság vagy megrovás, vagy akár egy egyfutamos eltiltás.

Vettel korábbi főnöke, a Red Bull-t irányító Christian Horner kizártnak tartja, hogy a négyszeres világbajnok megússza az ügyet bárminemű szankció nélkül.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr111921269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása