F1 - HIVATALOS: VETTELT IS MEGBÜNTETTÉK, RICCIARDÓÉ A 3. HELY!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_mexico_rr5xhx3hu4x.jpg

Megszegte a "Verstappen-szabályt" Sebastian Vettel a Mexikói Nagydíj utolsó köreiben, úgyhogy a versenybírák utólagos időbüntetéssel sújtották a négyszeres világbajnokot, aki így elvesztette a 3. helyet.

Ahogy azt vasárnap este láthattuk, igencsak mozgalmasra sikeredtek a Mexikói Nagydíj utolsó körei, amelyeknek folyamán történt néhány olyan incidens a Verstappen - Vettel - Ricciardo trióban, melyet a Nemzetközi Automobil Szövetség versenybíráinak ki kellett vizsgálniuk.

Futambeszámolónkban pedig már említettük, hogy Max Verstappent már nem sokkal a leintés után szankcionálták egy 5 másodperces büntetéssel, amiért a pálya átvágásával jogosulatlan előnyhöz jutott. Ekkor Vettel ölébe hullott a 3. hely, de még az ő esetében sem volt biztos, hogy megtarthatja, ugyanis a Daniel Ricciardóval szembeni védekezése folyamán egyszer bemozdult féktávon, mikor a korábbi csapattársa már rég mellette volt a Red Bull-lal - az ilyen jellegű megmozdulások pedig az Amerikai Nagydíj óta szigorúbban vannak kezelve a versenybíróság által.

Végül, hosszas tanakodás után az FIA a Vettel - Ricciardo incidensben is döntött. Sebastian Vettelt találták vétkesnek a stewardok, úgyhogy kirótták rá utólag egy 10 másodperces időbüntetést, amelynek köszönhetően visszaesett az ötödik pozícióba, és így Daniel Ricciardo örökölte meg a pódiumos helyezést, Verstappen pedig negyedik lett. Emellett a Ferrari-pilóta licencébe két büntetőpontot is beírtak, aki egyébként megnyerte a "Nap Versenyzője" kiírást.

(Egyébként a leintés óta Vetteltől volt hangos elsősorban az internet, és nem csak a Ricciardóval szembeni megmozdulása miatt. Hanem a rádióbeszélgetései miatt is - a nagyérdeműnél elsősorban az csapta ki a biztosítékot, hogy a ferraris a hétvége folyamán idiótának nevezte Alonsót, lehülyézte Massát, egy jó néhány sort káromkodott Verstappen akciói után, továbbá még a versenyigazgató Charlie Whitingnak is beszólt. A hírek szerint utóbbitól már bocsánatot is kért Vettel. Azonban a német így sem úszta meg a kritikák tömkelegét, amely elsősorban Verstappen és Dr. Helmut Marko, valamint a riporterek, az újságírók és a nézők részéről zúdult a nyakába. A kialakult helyzetről a hétfői nap folyamán készítünk majd részletesebb elemzést.)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7911916855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása