F1 - KÉTSÉGES A MALÁJ FUTAM JÖVŐJE

f1_grand_prix_of_malaysia_6s4tzrckttgx.jpg

Malajzia immár 1999 óta a száguldó cirkusz versenynaptárának része, azonban most úgy tűnik, hogy a szervezők lemondhatnak a Forma-1-ről pénzügyi okokra hivatkozva.

Mint említettük már, a Malajziában található sepangi pálya 1999 óta minden évben otthont ad a Forma-1-nek. Azóta egy alkalommal sem maradt el a Kuala Lumpur-i esemény, viszont az elmúlt években csökkentek a jegyeladások, úgyhogy megeshet, hogy rövid időn belül a szervezők letesznek arról, hogy Forma-1-es futamot rendezzenek.

A bevételcsökkenés kapcsán a pálya vezérigazgatója, Ahmad Razlan Ahmad Razali megerősítette, hogy a Forma-1-es hétvégére mindössze a jegyek 60%-a kelt el, eközben az e hétvégi MotoGP-futamra telt ház várható.

Ráadásul az egyik helyi maláj médiumnak, a The New Strait Times-nak Razlan azt mondta, hogy a Forma-1 televíziós nézettsége is számottevően csökkent az elmúlt időkben. Az idei maláj futam volt a legkevésbé nézettebb az információk szerint.

S noha Sepang és a Forma-1 között érvényes szerződés van 2018-ig, a pálya részvényesei és a pénzügyi minisztérium képviselői még a héten tárgyalóasztalhoz fognak ülni, hogy megbeszéljék a Forma-1-es maláj futam jövőjét.

Razlan úgy véli, hogy a Forma-1 többé már nem izgalmas a Malajziában élők számára, ennek fő oka pedig az az, hogy mindig egy csapat dominál. Mindez miatt van szükséges az újbóli megbeszélésekre, hogy az országban egyáltalán van-e még igény a száguldó cirkuszra.

Malajzia ifjúság- és sportügyi minisztere, Khairy Jamaluddin pedig úgy gondolja, hogy egy kis időre mindenképpen fel kell hagyni a Forma-1-es futam rendezésével, és inkább a MotoGP-re koncentrálni, ugyanis a motoros királykategória vendégül látását a pálya jobban megengedheti magának.

"Azt hiszem, abba kell hagynunk a Forma-1-es futam rendezését, legalább egy kis időre. Nagyon sok pénzbe került, és csak limitált mennyiségben térül meg a befektetés. Amikor először rendeztünk Forma-1-es versenyt, nagy üzletnek bizonyult. Ugyanis Japánt leszámítva mi voltunk az első helyszín Ázsiában. Manapság pedig már rengeteg ázsiai helyszín van a Forma-1-ben, úgyhogy többé ez már nem előnyös. Három okunk van viszont arra, amiért a MotoGP-re kéne fektetnünk a hangsúlyt: 1.) Alacsonyabbak a költségek. 2.) Mindig telt ház van. 3.) A Moto2-ben és a Moto3-ban is vannak hazai pilóták." - írta a Twitteren Jamaluddin.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2711836669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása