F1 - ROSBERGÉ A MÁSODIK EDZÉS AUSTINBAN

nico_rosberg_f1_grand_prix_usa_practice_ykygzr6m1v-x.jpg

Visszavágott a pontverseny éllovasa a címvédő rivális-csapattársnak: Nico Rosberg nyerte a második tréninget a Mercedesszel Texasban, miközben Lewis Hamilton csak harmadik lett. Kettejüket Daniel Ricciardo választotta szét a Red Bull Racing autójával. 

Rosberg friss szuperlágy gumiabroncsokon megfutotta a pénteki nap leggyorsabb körét 1:37.358-cal, aki mögött Ricciardo 194 ezreden belül tudott zárni.

Hamilton a másik Mercedesszel harmadik leggyorsabbként zárt, 291 ezredmásodperccel lemaradva csapattársától.

Sebastian Vettel negyedik lett a Ferrarival, megelőzve a Red Bull hollandját, Max Verstappent.

Ez történt a második szabadedzésen

Elsőként a hazai versenyhétvégéjét teljesítő Haas csapat francia versenyzője, Romain Grosjean volt az első fecske a második edzésen: 1:40.848-at ment elsőre. Viszont nemsokára jött Kimi Räikkonen a Ferrarival, és feljebb tette a mércét a maga 1:38.930-as körével, miközben azon ügyködött nagy erőkkel a kivezető körön, hogy maga mögött tartsa korábbi csapattársát, a McLarennél versenyző Fernando Alonsót. Nem sokkal később pedig Vettel futott egy 1:38.892-es köridőt, ezzel az edzés korai szakaszában egy kis időre Ferrari 1-2 alakult ki, mindössze 38 ezredes differenciával.

Verstappen a hétvége folyamán először kipróbálta a lágy gumikat, és kapásból az élre tört 1:38.541-gyel. Viszonnt nemsokára Rosberg lepipálta őt egy 1:38.082-vel.

Hamilton kezdetben a közepes gumikon hagyta el a depót, amelyeken autózva az első gyors körén már az első kanyarba belehibázott, így egy 1:38.394-gyel, 0.312 másodperccel lemaradva a csapattársától.

Ricciardo ekkor bejött negyediknek, éppen csak kikapva Verstappentől, de tisztán a Ferrarik elé megérkezve.

A szuperlágyas menetek határozták meg a sorrendet

Räikkonen volt az a pilóta az élmenők között, aki bevállalta a szuperlágyakat. A finn számára amúgy sem sikerült jól az első kör a piros oldalfalú Pirelliken, a 19-es kanyarban pedig végleg elment a köre, ugyanis kiszaladt a bukótérbe. Ezt követően a finn a Ferrari hátsó részére panaszkodott: "Nem tudom mi az oka annak, hogy ennyire nagyon rossz az autó hátul?"

Eközben Vettel egy viszonylag jó kört tudott össze rakni a hétvége legpuhábbik keverékén: bejött a második helyre, mindössze 96 ezreddel elmaradva Rosberg körétől, melyet a német használt lágyakon futott.

Verstappen is javított a szuperlágyakon: bejött harmadiknak 1:38.258-cal, 0.176 másodperces hátrányban. Viszont nemsokára Rosberg is begyújtotta a rakétákat, és 1:37.358-at ment a szuperlágyakon.

Ricciardo pedig felugrott a második helyre 1:37.552-vel, mindössze 194 ezredes lemaradás birtokában. Még Hamilton sem tudta megelőzni az ausztrált: be kellett, hogy érje a harmadik hellyel, mivel "csak" egy 1:37.649-et tudott összerakni.

Vettel negyedik lett, Verstappen ötödikként zárt, Mögöttük a Force Indiák zártak Hülkenberg - Pérez sorrendben, igaz, csak 6 század választotta szét kettejüket, a Mercedeshez viszonyított lemaradásuk viszont már 1 másodpercnél is több volt.

Utána a 8-9. pozícióban jöttek a McLarenek: Jenson Button 88 ezreddel megverte Fernando Alonsót. A legjobb tízet pedig a leggyorsabb gumikon rendre szenvedő Ferrari-pilóta, Kimi Räikkonen zárta.

Carlos Sainz Jr. a 11. leggyorsabbnak bizonyult a Toro Rossóval, megelőzve a Renault dánját, Kevin Magnussent.

A sauberes Felipe Nasr 13. lett, megelőzve a gyorsabbik williamsest, Valtteri Bottast. Őket Daniil Kvyat (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams) és Jolyon Palmer (Renault) követték.

Ez az edzés sem a Haas szája íze szerint alakult: az egy dolog, hogy a két VF16-osból körülbelül 10 percenként hullott ki valami, tempó terén sem volt valami fergeteges az edzés: Grosjean a 18., Gutiérrez a 20. lett. A mezőny végében még Ocon, Ericsson és Wehrlein zártak. 

Megforgások és piros zászló

Többen is megforogtak a 90 perc folyamán: Palmer a 8-as kanyarban átszánkázva a sóderágyon, Ocon a 17-es kanyarban - a franciának úgy kellett kitolatnia a kavicságyból. Sainz Jr. pedig a zárómomentumokban forgott meg a 18-as kanyarban.

Az edzés 35 perccel a leintés előtt néhány percre meg lett szakítva törmeléktakarítás okán.

Folytatás holnap 17:00-tól a harmadik edzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1911828407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása