FE - A FORMA-1-ES NAPTÁR LEHET A KULCS A FORMULA E - WEC ÜTKÖZÉSBEN

580a0353.jpg

Amennyiben a Forma-1 2017-es versenynaptára végérvényesen befogadja a hockenheimi helyszínt, az megnövelheti a Formula E / WEC átfedés elkerülésének esélyeit.

Mint ismeretes, a Formula E New York-i, valamint az Endurance Világbajnokság nürburgringi versenye is ugyanarra a július 15-16-i hétvégére esik - egy úriemberi egyezmény ellenére, amely az ilyen jellegű egybeeséseket hivatott elkerülni. Ez az átfedés pedig a Formula E mezőnyében összesen hat versenyzőt érint roppant kellemetlenül, többek között a második szezon bajnokát, a hongkongi szezonnyitót megnyerő Sebastien Buemit - a svájci egyébként már el is döntötte, hogy a WEC-et fogja választani, ugyanis a Toyota prioritást élvez. Így viszont könnyen előfordulhat, hogy Buemi címvédését egy ilyen banális döntés gátolhatja meg, ugyanis az amerikai állomás folyamán összesen 58 pont szerezhető.

Tehát pár sorral feljebb említésre került egy bizonyos úriemberi szerződés. Ebben a kontraktusban az áll, hogy a csapatoknak nem kötelezhetőek arra, hogy a Le Mans-i 24 órás futamot követő négy hétben versenyezzenek. Ugyanakkor a Forma-1-es nagydíj megrendezése esetén a Nürburgringnek szükségeltetik két hét a WEC-futam után, hogy felvezessek a másik széria viadalát. A száguldó cirkuszbéli időpont pedig már eléggé fix, miszerint a 2017. évi Forma-1-es Német Nagydíj július 30-án kerül megrendezésre.

Viszont a Forma-1 2017. évi előzeteses versenynaptárában Hockenheim lett megjelölve a Német Nagydíj helyszínéül, és ez lehet a kulcs. Ugyanis is jelentősen megnőttek arra az esélyek/remények, hogy elkerülhető legyen ez az átfedés a Formula E és a WEC versenynaptárában.

Ennek kapcsán a Formula E elnöke, Alejandro Agag azt nyilatkozta az Autosport hasábjain, hogy az Endurance Bajnokság elől el lett mozdítva a legfőbb akadály, így annak a szériának most meg van a lehetősége arra, hogy megváltoztassa a nürburgringi hétvége időpontját. Emelett Agag ki is tért arra, hogy igazándiból nem is a WEC jelenti az igazi gondot, hanem a Forma-1 újbóli változásra hajlamos versenynaptára.

Ugyanakkor a Formula E-elnök kijelentette, hogy az elektromos széria addig nem fog semmilyen változást életbe léptetni, amíg a WEC nem mondja azt, hogy a jövő évi versenynaptárjuk szilárd. Majd hozzátette azt, hogy nem csak ő, de a az Endurance Világbajnokság vezetői is meglepve konstatálták az átfedésről szóló hírt. Agag reméli, hogy sikerül előbb-utóbb zöld ágra vergődni.

Zárásképpen Agag elmondta, hogy a Formula E 2016/2017-es versenynaptárának a többi része nem hajlamos a változásra.

Emellett az elektromos széria első számú embere azt is elárulta a szaklapnak, hogy könnyen előfordulhat az, hogy 2018/2019-ben ellátogat Japánba is a mezőny - vagy Yokohama, vagy Tokió ePrix lehet. De leszögezte, hogy nem csak ázsiai helyszín van benne a pakliban, hanem például ausztrál is.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711801123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása