F1 - SEPANG, 2016: BRUTÁLIS MERCEDES-DOMINANCIA AZ FP1-EN!

nico_rosberg_f1_grand_prix_malaysia_practice_um5nhvpwq7vx.jpg

A Mercedes németje, Nico Rosberg kezdte legjobban a malajziai hétvégét, ugyanis majdnem 0,5 másodperces előny birtokában húzta be az első tréninget Sepangban, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont. Az edzés a renaultos Kevin Magnussen tüzes pillanatairól marad emlékezetes.

Remek formában kezdte meg a sepangi versenyhétvégét a mercedeses Nico Rosberg, ugyanis a német pilóta 1:35.227-es idejével fölényesen, közel 5 tizedmásodperces előny birtokában nyerte meg a 90 perces első szabadedzést. Mögé a csapattárs, Lewis Hamilton iratkozott fel az eredményjelzőre, fél másodpercet verve a Raikkonen - Vettel sorrendet felállító ferraris duóra.

ctkr1ipw8aa0wr6.jpgAz ötödik helyen kisebb meglepetésre a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso zárt, aki ugyebár kipróbálhatta a Honda újdonságait. A kétszeres világbajnok mögött a Red Bull kettőse végzett, Daniel Ricciardóval és a születésnapos Max Verstappennel. Mögöttük a Force Indiák zártak a 8-9. pozícióban, Hülkenberggel és a halót kipróbáló Perezzel. A legjobb tíz sorrendjét pedig Jenson Button zárta a másik McLarennel - egyelőre biztatónak tűnik a wokingi istálló teljesítménye.

A Toro Rosso, a Williams és a Haas a TOP 10-en kívül zárt mindkét autójával, a mezőny hátsó traktusában pedig a Sauber, a Renault és a Manor foglalt helyet. 

Ezúttal egy peches versenyző volt, aki egyetlenegy mért kört sem tudott teljesíteni a 90 perc folyamán. Mégpedig a Renault dán pilótája, Kevin Magnussen, aki alatt a Renault R.S.16 már 15 perc elteltével kigyulladt - ráadásul nem is kicsit. Így az előző, szingapúri hétvégén pontot szerző versenyző számára korán véget ért az edzés. A lángoló autó miatt 15 perc erejéig még a piros zászló is előkerült. A tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg.

A program pedig a második szabadedzéssel fog folytatódni, magyar idő szerint 8 órától.

Az első szabadedzés végeredménye:

ctkm9vvxeaet01b.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2211753563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása