FE, WEC - CSÚNYA ÜTKÖZÉS A FORMULA E ÉS A WEC VERSENYNAPTÁRÁBAN

fe_wec.jpg

A minap az FIA Motorsport Világtanácsa bemutatta a Formula E versenynaptárát, ám a jövő nyáron az elektromos széria egyik futama ütközni fog az Endurance Világbajnokság egyik hatórás versenyével - ez pedig igencsak komoly problémát jelent néhány pilóta számára.

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén Párizsban a Formula E hivatalos naptárát is publikálták. A kiadványból kiderült viszont, hogy nem sikerült megoldani a kalendárium egyik fő problémáját, mégpedig a július 15-16-i hétvégére időzített New York-i ePrix-versenyt, ugyanis ugyanebben az időpontban lesz majd az Endurance Világbajnokság nürburgringi viadala is.

Ez pedig amiatt jelent gondot, mert összesen 6 olyan pilóta van, aki mindkét szériában érdekelt: Lucas di Grassi, Adam Carroll, Sam Bird, Loic Duval, Stephane Sarrazin és a Formula E regnáló bajnoka, Sebastien Buemi. Ők pedig majd döntéshelyzetbe fognak kerülni, s minden bizonnyal az a bajnokság fog prioritást élvezni, melyben jobban állnak.

Ami pedig a Formula E naptárát illeti: a szezon október 9-én fog elstartolni Hongkongban, amelyen kívül még számos új és egy-két visszatérő állomásra is el fog látogatni a mezőny.

A WEC esetében pedig semmi változás nem lesz 2016-hoz képest: ugyanazok a helyszínek lesznek, ugyanabban a sorrendben. A legendás Le Mans-i 24 órás pedig június 17-18-án kerül majd megrendezésre, egy időpontban a Forma-1-es bakui futammal.

A Formula E 2016/2017-es versenynaptára:

  1. Október 9.: Hongkong
  2. November 12.: Marrakesh
  3. Február 18.: Buenos Aires
  4. Április 1.: Mexikóváros
  5. Május 13.: Monaco
  6. Május 20.: Párizs
  7. Június 10.: Berlin
  8. Július 1.: Brüsszel
  9. Július 15-16.: New York (kétfutamos forduló)
  10. Július 29-30.: Montreal (kétfutamos forduló)

A WEC 2017. évi előzetes versenynaptára:

  1. Április 16.: Silverstone
  2. Május 6.: Spa-Francorchamps
  3. Június 17-18.: Le Mans-i 24 órás
  4. Július 16.: Nürburgring
  5. Szeptember 3.: Mexikóváros
  6. Szeptember 16.: Austin
  7. Október 15.: Fuji
  8. November 5.: Sanghaj
  9. November 18.: Bahrein 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5211750971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása