F1 - ÍME A 2017-ES SZABÁLYVÁLTOZÁSOK!

image1_img_640_medium_9.jpg

Ez történt még a Motorsport Világtanács szerdai ülésén Párizsban, ami a Forma-1-et illeti.

Mint ismeretes, tegnap este az FIA Motorsport Világtanács leleplezte a nagyérdemű számára a 2017. évi Forma-1-szezon versenynaptárát. 

Azonban nem csak ez történt az ülésen, hanem néhány jövő évi szabályváltozás is megerősítésre került, mégpedig a következők:

  • A jövő évtől kezdve az esős futamokon már biztosan nem lesz biztonságos rajt. Igaz, a futam a Safety Car mögött fog megkezdődni, és a körszámlálás is kezdetét veszi. Amennyiben pedig megfelelőek lesznek a körülmények, akkor a Safety Car begördül a depóba, a mezőny pedig állórajttal fog nekivágni a folytatásnak.
  • A pilóták 2017-től kezdve minden szezonban egyszer térhetnek el eredeti sisakfestésüktől jelentősen - így a versenyzőknek megvan a lehetőségük arra, hogy hazai futamokon, vagy mondjuk valamelyik különleges helyszínen (pl. Monacóban vagy Szingapúrban) különleges sisakdizájnnal versenyezhessenek. Továbbá abban az esetben engedélyezett a sisakcsere egy adott versenyző esetében, ha az csapatot vált szezon közben.
  • Jövő évtől kezdve pedig egy hétvégén egy motorkomponensből nem lehet több darabot megkezdeni. Mindig csak a legutóbb behelyezett erőforráselemeket lehet felhasználni további büntetés nélkül a következő versenyhétvégék folyamán. Ezzel akarják becsukni azt a kiskaput, melyet a McLaren-Honda előszeretettel használt az elmúlt két évben, vagy ott van Lewis Hamilton spái példája is. Tehát, 2017-től kezdve nem lesz lehetőség a motorkomponensek felhalmozására.
  • 2017-ben pedig az első öt verseny hétvégén maga a Pirelli fogja kijelölni a csapatok számára a gumiszetteteket. A gárdák Melbourne-ban, Sanghajban, Bahreinben, Szocsiban és Barcelonában 7 szettet fognak kapni a leglágyabb keverékből, négyet a közepesből és kettőt a legkeményebből.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3511752519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása