F1 - FOLYTATÓDIK GROSJEAN KÁLVÁRIÁJA SZINGAPÚRBAN: VÁLTÓT KELL CSERÉLNI A HAAS-FERRARIBAN!

romain_grosjean_f1_grand_prix_singapore_qualifying_zy3kxh2v515x.jpg

A váltócsere pedig egy öthelyes rajtbüntetést vont maga után automatikusan, szóval Grosjean holnap csak a 20. helyről indulhat.

Finoman szólva Romain Grosjean számára nem alakult túlságosan jól eddig a szingapúri víkend. Előbb a pénteki második edzésen csúszott ki a Haas-Ferrarijával, majd a mai időmérő edzésen is, a Q2 végén. A francia pedig a baleset következtében csak a 15. pozícióba tudta kvalifikálni magát. 

Azonban még ezt a helyezést sem tarthatja meg, ugyanis az autója olyannyira megsérült, hogy ki kell cserélni benne a váltót, s miután az alkatrész nem bírt ki egymást követő hat versenyhétvégét, a csere automatikusan egy 5 rajthelyes büntetéssel jár. Szóval a Haas franciája a Szingapúri Nagydíjnak csak a 20. helyről vághat neki.

Romain Grosjean az időmérő utáni nyilatkozatában igencsak értetlenül állt a helyzet előtt:

"Úgy gondolom, nem normális dolog az, hogy két napon belül kétszer is a falban kötsz ki. Nem értem, hogy mi a csuda történik itt, de valami nagyon nincs rendben.

Az autóba vetett bizalmam jelenleg a gagyi kategóriában van, elég közel a nullához. Ugyanis ha egyszer nagy tempónál kicsúszol, majd fékezéskor is kipörögsz, úgy elég nehéz megbízni az autódban."

Grosjean egyébként azt is elárulta, hogy már elemzi a csapatával, hogy mi lehet a gond. Továbbá arra is kitért, hogy a holnapi futam első köreiben biztosan nem fog agresszív támadásokat indítani, mert a VF16-os instabilitását ismerve az akár a futamába is kerülhet.

A csapatfőnök, Gunther Steiner úgy véli, hogy a vezethetőségi problémák motorikus eredetűek lehetnek.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3411717693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása