F1 - MONZA, 2016: A RAJTRÁCS

2016_italian_gp_preview_037.JPG

Íme az Olasz Nagydíj rajtfelállása!

Idén nyolcadjára indulhat a két Mercedes az első sorból, Lewis Hamilton pedig idén hetedjére, pályafutása során 56. alkalommal vághat neki egy futamnak a pole pozícióból. Mellőle Nico Rosberg várhatja a piros lámpák kialvását, jobb állapotú gumikon, így könnyen előfordulhat, hogy a Variante-sikán helycsere történik az élen.

A második sort 2016-ban az ötödik alkalommal bérelte ki a hazai közönsége előtt versenyző Scuderia Ferrari, Vettel - Raikkonen felállásban ezúttal. A Williams pedig hosszú idők után a legjobb időmérőjét zárta Bottas 5. helyével - a finn maga mögé utasította a két Red Bullt, a két Force Indiát és a visszatérése után először a Q3-ben résztvevő haasos Esteban Gutiérrezt, akinek így jó esélyei lehetnek ma a pontszerzésre.

Felipe Massa utolsó Olasz Nagydíjat csak a 11. helyről kezdheti meg, a két McLaren, valamint a közéjük beékelődő manoros Pascal Wehrlein előtt, aki idén harmadjára járt a Q2-ben.

Hátrébb az látható, hogy a Toro Rosso a nyolcadik sor megszerzésével igencsak harmatos teljesítményt produkált a tavalyi Ferrari-motorokkal. Grosjean az öthelyes rajtbüntetése után csak a 17. pozícióból indulhat, a Sauber- és a Renault-pilótákat megelőzve. A sort pedig az időmérő edzésen műszaki hiba okán mért kört nem teljesítő Esteban Ocon zárja a másik Manorral, aki az FIA külön engedélyével állhatott rajthoz, miután a szabadedzéseken kompetitív köröket produkált.

Íme az 53 körös Olasz Nagydíj rajtrácsa:

f1_olasz_gp_rajtracs.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6211675239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása