BLANCPAIN GT SERIES - AUTÓCSODÁKBAN SEM VOLT HIÁNY A HÉTVÉGÉN A HUNGARORINGEN

img_6858_ps_1.jpg

A hétvégén nem csak versenykamionokat és Suzuki Swifteket láthattunk körözni a hungaroringi aszfaltcsíkon, hanem a Blancpain GT széria mesés sportautóit is.

Azt hiszem, senki sem bánta meg, aki a hétvégén kilátogatott a Hungaroringre, ahol második alkalommal rendezték meg a Kamion Európa-bajnokságot. Bár a közönség főként a kamionosok és Kiss Norbi miatt látogatott ki a pályára, azért a Blancpain GT Series mezőnye is sokakat lázba hozott. Hiszen luxus sportautókban sem volt hiány a pályán, a sorozat először látogatott hazánkba és nemcsak rengeteg indulóval (34 GT3-as autóval és 68 versenyzővel), hanem szebbnél szebb versenyautókkal érkezett a Hungaroringre.

Az exkluzív sportautókat felvonultató Blancpain GT Series Sprint Cup mezőnyében több Mercedes AMG, Lamborghini Huracan, McLaren 650S, Audi R8-as, Ferrari 458 Italia és 488-as, Bentley Continental, Nissan GT-R valamint BMW M6-os volt látható.

img_6996_1.jpg

A hétvége sztárjai az Audi és Mercedes csapatai voltak. Míg a szombati versenyt az Audi R8-cal versenyző Belgian Audi Club Team WRT csapat egyik autója nyerte, addig vasárnapi főfutamon már a Team-AMG HTP Motorsport csapata teljesítette leggyorsabban az egy órás távot a Mercedes-AMG GT3-al.

A szombati kvalifikációs verseny győztesei a következők: a Pro-kategóriában Enzo Ide és Cristopher Mies (Audi), a Silver Cup-ban Nicolaj Moller Madsen és Alessio Picarielloa (Audi), a Pro Am-ban Michal Broniszewski és Giacomo Piccini (Ferrari 488), valamint az Am-kategóriában Claudio Sdanewitsch és Rino Mastronardi (Ferrari 458 Italia).

img_7165_1.jpg

A vasárnapi főfutamon a Pro-kategóriában a Dominik Baumann-Maximilian Buhk (Mercedes), a Silver-kategóriában Stuart Leonard és Michael Meadows (Audi), a Pro Am-ban Jean-Philippe Belloc és Christophe Bourret (Mercedes), míg az Am-gépek között a Stephen Earle - David Perel páros (Ferrari) diadalmaskodott.

img_6886_ps_1.jpg

 A sorozat következő állomása a Nürburgringen kerül megrendezésre szeptember 17-én és 18-án.

Fotó: Landek Norbert

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4311662348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása