F1 - KÜSZÖBÖN A BOTTAS - WILLIAMS HOSSZABBÍTÁS?

2016_german_gp_friday_071.jpg

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams elhintette, hogy a grove-i alakulat jövőre megtarthatja a finn versenyzőjét, Valtteri Bottast.

Mint ismeretes, a 2017-es pilótapiacon a Williams felállása már egy jó ideje kérdéses, ugyanis az év végén mind Felipe Massa, mind Valtteri Bottas le fog járni. Ráadásul az esélyesek listája eléggé hosszú, s többek között rajta szerepel a 2009-es világbajnok Jenson Button, valamint a brit versenyző korábbi csapattársa, Sergio Perez is.

Azonban most a Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams az autosport.com-nak elhintette, hogy a csapat jövőre is igényt tarthat finn pilótája, Valtteri Bottas szolgáltatásaira:

"Az idei évben eddig egy nagyon más Valtterit láttunk, ugyanis minden eddiginél jobb formában van.

Már akkor ismertem őt, amikor a csapat fejlesztőpilótája volt anno. Láthattad, ahogy a pályája ível fölfelé, és nem hiszem, hogy ő megállt ebben a felmenetelben.

Óriási erőfeszítéseket tett meg azért, hogy bizonyítson. Remélem, egy nap tudunk a kezébe adni egy olyan autót, amellyel bebizonyíthatja, hogy ő egy világbajnok alkat."

A tavalyi évben Bottast a nemzetközi sajtó olyan szinten összeboronálta a Ferrarival, hogy már maga a finn is elhitte, hogy esélyes lehet Raikkonen ülésére, de azóta az olasz gárda már kétszer is hosszabbított a 2007-es világbajnokkal. Akkortájt Bottas egy kicsit összezavarodott, s ez a versenyzésén is meglátszott. Claire Williams állítja, hogy a finn és csapata az idei évre túltette magát ezen a traumán:

"Valtteri csak bizonyít és bizonyít. Mostanra pedig elég érett ahhoz, hogy maga köré építse a csapatot, emellett pedig egy felvillanyozó pilóta. 

Láttuk, hogy tavaly egy kicsit megingott a ferraris pletykák által, de azóta már helyretette magában a dolgokat." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1710423700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása