F1 - AZ ELSŐ OROSZ FORMA-1-ES PILÓTA SZERINT KVYAT MÉG RENDBE JÖHET

daniil_kvyat_f1_grand_prix_germany_practice_emwr-erb1phx.jpg

A Forma-1 korábbi és egyben első orosz versenyzője, Vitaly Petrov úgy véli, hogy az embereknek nem kéne annyi pletykát olvasniuk arról, hogy Daniil Kvyat év végén kipottyanhat a Forma-1-es közegből. Az ex Renault- és Caterham-pilóta szerint a Toro Rosso harmadéves orosza innen még talpra tud állni.

Rég láthattunk olyannyira leépülni egy Forma-1-es pilótát, mint ahogyan az történt az elmúlt jó néhány hónapban az orosz Daniil Kvyattal. A dominót az indította be, hogy előbb Kínában, majd Oroszországban is ütközött a ferraris Sebastian Vettellel - utóbbi eset után a Red Bull visszaküldte az oroszt a fiókcsapatnak számító Toro Rossóhoz, a holland Max Verstappennel helyet cserélve. Kvyat botladozása pedig azóta sem ért véget: műszaki hibák sújtják az oroszt, amellett hogy továbbra is belekeveredik egy-két incidensbe. Így nem meglepő, hogy Barcelona óta csak 2 pontot tudott gyűjteni, miközben spanyol csapattársa, Carlos Sainz Jr. 26-ot.

S bármit is mond a Red Bull, jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy az év végén Kvyat a toro rossós ülését is elveszítheti, amelyet 2017-től a Red Bull-növendék, a francia Pierre Gasly vehet át, aki idén nagyon is pariban van a GP2-es bajnoki címért.

Azonban van valaki, aki még ezek után is úgy véli, hogy Kvyat talpra tud állni ebben a helyzetben. Az illető pedig nem más, mint a honfitársa, Petrov.

vitaly_petrov_f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_rxbfd1ifb1nx.jpg

Vitaly Petrov volt Oroszország első Forma-1-es pilótája - az immár 31 éves oroszt 2010 és 2012 között láthattuk a rajtrácson, a Renault és a Caterham csapatok színeiben.

Petrov az orosz Sportbox hasábjain úgy véli, hogy ezek a pletykák nincsenek negatív hatással Daniil Kvyatra:

"Mindig vannak pletykák, de nem mindig igazak. És ami a legfontosabb, hogy ezek a negatív spekulációk nincsenek pszichológiailag befolyással Daniilra."

A jelenleg a WEC-ben viaskodó orosz versenyző úgy gondolja, hogy a 22 éves Kvyat még annak ellenére helyre fog jönni, hogy az elmúlt hónapokban igencsak zuhanó tendenciát produkált a formája:

"Most minden a kezében van. Elvileg a szünet révén Kvyatnak lehetősége nyílik arra, hogy kiheverje a Forma-1 jelentette nyomást, és hogy újra feltöltse az elemeit, így a szezon második felében meg fogja tudni mutatni a benne rejlő, legjobb képességeket. Úgy gondolom, minden rendbe fog jönni vele kapcsolatban."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5210414562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása