F1 - OCON LEHET A BEFUTÓ HARYANTO HELYÉRE A MANORNÁL

A hírek szerint az indonéz Rio Haryanto nem tudja előteremteni a folytatáshoz szükséges pénzösszeget, úgyhogy szinte majdnem biztos az, hogy év közben versenyzőt cserél a Manor. A motorsport.com megtudta, hogy Belgiumtól Esteban Ocon lehet Pascal Wehrlein csapattársa.

A fent említett szakportál értesülései szerint a bejelentés már tulajdonképpen a küszöbön van miszerint a 19 esztendős Forma-3-as Európa-bajnok és GP3-bajnok Esteban Ocon veheti át az anyagi problémákkal küszködő Rio Haryanto helyét a Manornál az idei szezonban hátralévő 9 futamra.

Ocon az idei évben már számos alkalommal részt vehetett pénteki első szabadedzésen a Renault révén, pluszban Silverstone-ban még a Mercedes autóját is vezethette.

A francia amellett, hogy Forma-1-es tesztpilóta, a DTM mezőnyét erősíti a Mercedes színeiben. Viszont már szívesen átjönne a formaautós királykategóriába - nem olyan régen elárulta, hogy már Hockenheimben úgy érezte, hogy készen állna a kihívásra.

Legutóbb arról nyilatkozott, hogy ha akadna egy Forma-1-es lehetőség, hezitálás nélkül élne vele:

"Ha lenne bárhol egy lehetőség, lecsapnék rá azonnal. Készen állnék rá, ez biztos. Már egy jó ideje a Forma-1 körül vagyok, vezethettem néhány autót, szóval ha lenne egy lehetőség, boldogon elfogadnám."

S noha a Forma-1 és a DTM versenynaptárában az idei évben már nem lesznek átfedések, Ocon azt mondta, hogy egy, a fellépést biztosító lehetőség érkezése esetén vonakodóvá válna azt illetően, hogy egyszerre két szériában is versenyezzen:

"Az én célom a Forma-1. Boldog vagyok amiatt, hogy a DTM-ben versenyezhetek, de nem akarok ott maradni túl sokáig. Szóval, ha adódna bármilyen lehetőség a Forma-1-ben, ráuszítanám a menedzsmentemet arra, hogy fogadja el." - idézte Ocont a motorsport.com.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6310115762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása