F1 - MCLAREN-STÍLUSRA VÁLTHAT A FERRARI

f1_grand_prix_of_germany_7bzxrjfhqhfx.jpg

Miután a kulcsfigura James Allison távozott a Ferraritól, az olasz csapatnál a technikai struktúrát kell átszervezni. Ezt a vörösök a McLaren mintájára tennék.

Amióta elhunyt a Ferrari immár korábbi technikai igazgatójának, James Allisonnak a felesége, azóta a maranellói alakulat odáig felfelé ívelő szekere gyors mélyrepülést vett. Ugyanis akkor Allison többhetes szabadságra vonult, de utána sem tudott a brit szakember minden erejével a Ferrari koncentrálni, ugyanis a három gyermeke Nagy-Britanniában tartózkodott.

Az elmúlt versenyhétvégék folyamán a Sergio Marchionne elnöksége alatt irányított Scuderia Ferrari egyértelműen visszaesett harmadik erőnek, miután a Red Bull átugrotta őket. Sőt, a hockenheimi futam után az energiaitalos alakulat a pontversenyben is megkaparintotta a második helyet.

A múlt hét keddi bejelentés után Allison helyét Mattia Binotto vette át, azonban a svájci szakember közel sem képviseli azt a szintet, mint amit az elődje képviselt korábban.

motorsport.com hasábjain a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene elárulta, hogy ahelyett, hogy egy neves szakemberrel próbálnák pótolni az Allison távozása után keletkezett űrt, átszervezik a technikai részleg vezetőségét:

"Mattia azon fog dolgozni a csapattal, hogy segítsen az autó jobbá tételében. Minden szakemberünk beszél a többiekkel, de a legfontosabb változás az lesz, hogy mostantól nem lesz olyan nálunk, hogy ez 'Mr. X.' autója. Az autóink mostantól a projektben szerepet vállaló összes munkacsoport kooperációjának eredménye lesznek."

f1_grand_prix_of_germany_f88rbhp85n2x.jpg

Mostantól kezdve a Ferrari technikai részlege hasonlóan fog működni, mint a McLarené, több ember lesz annak az élén. Wokingban Peter Prodomrou, Tim Goss és Matt Morris vannak a stáb élén.

 "Módosítjuk a technikai struktúránkat, de ezt a folyamatot csak akkor tudjuk befejezni, ha már meggyőződésünk az, hogy rendelkezünk egy megfelelő mérnökbrigáddal, amely nem teljesen kiaknázott kapacitással rendelkezik.

Amennyiben van egy kiemelkedő tehetség a brigádban, akkor a többi nyilvánvalóan az ő szavára figyel. Viszont most mi nem rendelkezünk ilyen emberrel.

Új, horizontális struktúrán dolgozunk, melynek a koordinátora Mattia Binotto lesz." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828932452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása