F1 – A WILLIAMS NEM VÁR SOKÁIG BUTTONRA

f1_grand_prix_of_germany_w86bvs0ixwqx.jpg

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams kijelentette, hogy szívesen fogadnák Jenson Buttont jövőre, viszont nem akarnák rá várni sokáig. Sem a brit, sem a McLaren döntésére.

Mint ismeretes, a tavalyi év után az idei esztendőben is összeboronálta a nemzetközi sajtó a 2009-es világbajnokot, Jenson Buttont korábbi csapatával, a Williamsszel. A jelentések szerint a brit versenyző a grove-iaknál fejezheti be majd a pályafutását, ezáltal keretbe foglalva a karrierjét, ugyanis itt is debütált anno, 2000-ben.

A motorsport.com szerint már néhány előzetes tárgyalásra sor került, azonban ezek érdemi előrelépést nem vontak maguk után.

A Williams természetesen örülne a 2009-es világbajnok csapathoz való érkezésének,  a gárdának egyéb jelöltjei is vannak a jövő évet illetően, a mostani versenyzőik mellett. Ráadásul Bottas szerződésében szerepel egy opciós 2017-es esztendő.

f1_grand_prix_of_germany_ofniw_iiv8lx.jpg

Opcióként számol a Williams a Renault által is kiszemelt force indiás Sergio Perez, akinek a Force Indiától való távozása minden egyes, a jövőjével kapcsolatos spekulációt követően egyre biztosabbá válik. A listán ott van a sauberes Felipe Nasr, továbbá a Forma-3 Európa-bajnokság éllovasa, Lance Stroll is. Úgyhogy a Williams egyáltalán nem függ Buttontól és a McLarentől, ezt pedig a Press Association-nek adott nyilatkozatában Claire Williams ki is fejtette.

„Mi döntünk a pilótapárosunkról, úgyhogy nem fogok ücsörögni és várni arra, hogy miként dönt a McLaren-elnök Ron Dennis és Jenson Button.

Ez nem arról szól, hogy mit csinálnak a többiek. Egyszerűen annyi, hogy nem fogunk várakozni, ugyanis az nem lenne összeegyeztethető a mentalitásunkkal.

Nagyszerű történet lenne. De Buttonnak saját magának kell meghoznia a helyes döntést, míg nekünk a csapat szempontjából kell a legmegfelelőbb döntést produkálnunk."

Egyébként Button nem csak a tempója és a tapasztalata miatt lenne értékes a Williams számára, mivel a brit igencsak vonzó a szponzorok számára.

„Amikor pedig a kritériumokról beszélek, akkor kihangsúlyozom, hogy tehetséges és intelligens pilótát keresünk, aki remek visszajelzéseket tud nyújtani a mérnökeink számára. Miután pedig mi egy független istálló vagyunk, a kereskedelmi háttér is fontos szerepet fog játszani választásunkban.

Nem ültethetsz egy totál ismeretlen versenyzőt az autódba, nem működne egyszerűen.”

Majd Sir Frank Williams lánya a Perezről szóló pletykákra is reagált:

„Sergio eddig remek munkát végzett idén, emellett egy intelligens versenyző. Egy olyan valaki, aki ideális lenne számunkra.

Már találkoztam vele egy párszor. Nagyon vonzó és meggyőző, és a kereskedelmi háttere is eléggé erős, amely bármelyik csapat számára jól jön.

Ő viszont csak akkor választható, ha elérhető.”

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498931616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása