F1 - VIZSGÁLJÁK HAMILTONT A VESZÉLYES KIENGEDÉSÉRT

comg-3sxeaavc2s_1.jpg

A Mercedes címvédőjét, Lewis Hamiltont vizsgálják a stewardok, ugyanis a csapat veszélyesen engedte ki őt a garázsból az utolsó edzésen. 10 rajthelyes büntetést is kaphat akár a brit!

Mint ismeretes, a harmadik edzés első harmadában Hamiltont veszélyesen engedte ki a csapata, a Mercedes a garázsból - nem sokon múlt az, hogy a brit koccanjon a Haas versenyzőjével, Romain Grosjeannal, de szerencsére a francia észnél volt. Ezután az FIA vizsgálatot indított Hamiltonék ellen.

Noha a csapat követte el a hibát, az elmúlt időszakban az ilyen esetekért a versenybírák általában szóbeli figyelmeztetéseket osztottak ki, mint például tavaly Spában Kvyat, vagy idén Melbourne-ben Haryanto ilyesféle incidensénél.

Azonban, ha Hamilton is egy figyelmeztetést kap, akkor az már idén a 3. lesz, amely automatikusan 10 rajthelyes hátrasorolással jár, tehát a Mercedes britje a vasárnapi Német Nagydíjat a legeslegjobb esetben is csak a 11. rajtkockából kezdhetné meg. Úgyhogy most a háromszoros világbajnok sorsa a stewardok kezében van.

Amikor a Sky Sports F1 Paddy Lowe-ot kérdezte az esetről, a Mercedes technikai igazgató ezt a magyarázatot adta:

"Ahogy az látható, itt Hockenheimben nagyon-nagyon szűkek a garázsok. Tulajdonképpen már a Ferrari felszerelése mellett kell kihajtanunk onnan, mert nagyon keskeny sáv áll a rendelkezésünkre. Ez okozta a problémát."

Egyébként a szűk garázsok nem most először okoztak fejfájást a Mercedesnek a hétvége folyamán, ugyanis Hamilton az autójával tegnap egy fotóst pöccintett a földre, amikor elhagyta a csapata garázsát.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr618923534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása