F1 - HÜLKENBERGET IS RAJTBÜNTETÉSBEN RÉSZESÍTETTÉK

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_germany_practice_xjeucv2ljoox.jpg

Ennél kisebb mértékű büntetést aligha kaphatott volna a Force India német pilótája.

Az FIA a kvalifikáció után vizsgálni kezdte a Force India német versenyzőjét, Nico Hülkenberget, ugyanis a hazai közönsége előtt autózó pilóta egy olyan gumiszettet használt az időmérő Q1-ében, melyet a csapatnak már a harmadik szabadedzés folyamán vissza kellett volna szolgáltatnia a Forma-1 hivatalos gumiszállítójának, a Pirellinek.

Ezáltal a Force India megsértette a Sportszabályzat 24.4e pontját, emiatt Hülkenberg 1, azaz egyhelyes rajtbüntetést kapott, így a német a 8. pozícióból rajtolhat majd a vasárnapi futamon. A 7. helyet a williamses Valtteri Bottas vette át.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238924562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása