F1 - ROSBERG ELSŐSÉGÉVEL INDULT A NÉMETORSZÁGI VÍKEND

cohc7ugvuaaoh7.jpg

A hazai pályáján versenyző Nico Rosberg nyitotta az élen a Német Nagydíj hétvégéjét a Hockenheimringen. A Mercedes-pilóta mögött csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a Ferrarik, a Red Bullok, a McLarenek és a Toro Rossók zártak.

Közép-európai idő szerint pénteken 10 órakor hivatalosan is visszatért Németország a száguldó cirkusz körforgásába. A mezőnyt kellemes, napos időjárás fogadta, azonban a lelátók tulajdonképpen kongtak az ürességtől - péntek ide vagy oda.

Az eseményekben nem túlságosan bővelkedő első szabadedzést a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg nyerte meg. A világbajnoki tabella második helyezettje 1:15.517-es idejével egy másodpercet vert a két évvel ezelőtti pole idejére, továbbá ez a köridő elég volt arra, hogy bő 3 tizeddel felülmúlja csapattársát, a második helyen záró Lewis Hamiltont.

Az ezüst nyilak mögött a Ferrarik zártak, Sebastian Vettel - Kimi Raikkönen sorrendben - a négyszeres világbajnok 1:16.667-es körével majdnem 2 tizedet adott a Ferrari utolsó egyéni bajnokának. Az olasz istálló autóit a Red Bullok követték, melyek Verstappen - Ricciardo felállásban foglalták el az 5-6. pozíciókat, de egészen közel voltak a Ferrarikhoz.

Ahogyan a 7. pozícióban sem volt túlságosan lemaradva a McLaren-Honda születésnapos spanyol pilótája, Fernando Alonso, aki annak ellenére ilyen előkelő helyen zárt, hogy a hétvégét megelőző nyilatkozataiban nem volt túlzottan optimista, amikor a wokingi gárda hockenheimi esélyeiről faggatták. Mögötte a csapattársa, Jenson Button zárt nyolcadikként, azonban a britek egyszeres világbajnoka körülbelül fél másodpercet kapott a spanyoltól.

A TOP 10 pedig a két Toro Rossóval zárult: Kvyat lett a kilencedik, alig 4 századdal megverve a csapattárs Carlos Sainz Jr.-t.

A 11. helyen végezve meglehetősen előkelő pozícióban zárt a Sauber svédje, Marcus Ericsson, aki ezzel maga mögé utasította a két Williamst, Romain Grosjean Haas-Ferrariját és a két Force Indiát.

A 17. pozícióban a Haas másik gépével a monacói Charles Leclerc zárt, aki a délelőtti 90 perces gyakorláson Esteban Gutiérrez kárára jutott lehetőséghez. Nem Leclerc volt az egyedüli tesztpilóta, aki részt vett a tréningen, ugyanis a GP3 tavalyi bajnoka, Esteban Ocon is pályára gördült Jolyon Palmer Renault-jában: a kormányszervó gondjaival is megküzdő franciát 20.-ként rangsorolták. Leclerc és Ocon közé pedig a másik Renault-val Magnussen, valamint a sauberes Nasr furakodtak be.

A sort pedig a Manorok zárták: Haryanto 21. lett és érdekes módon 8 tizedet vert a csapattársára, Pascal Wehrleinra, ami azért meglepő, mert a német korábban már ment ezen a pályán a Német Túraautó Bajnokságban.

A második szabadedzés 14:00-kor kerül megrendezésre.

Az első szabadedzés végeredménye:

cohczrkukaarmqb.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr938921646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása