GP2 - SIROTKINÉ A SPRINTFUTAM, TÖMEGBALESET AZ 1. KÖRBEN

_sbb8545_3752329.jpg

Idén először nyert a GP2-ben az ART orosz versenyzője, de a legnagyobb izgalmakat kétségtelenül a rajt utáni fennforgás okozta.

A GP2-esek vasárnapi sprintversenye egy kisebb kalamajkával indult a 2-es és a 3-as kanyar között, melyet Arthur Pic megpördülő Rapaxa váltott ki. Végül a tömegkoccanás 4 pilóta kiesésével járt: Matsushita, Ghiotto, Pic és Lynn búcsúztak pár kör után.

A Safety Car-fázis vége után nagyon komoly csata alakult ki Jordan King és Sergey Sirotkin között az első helyért. A brit és az orosz fej-fej mellett autóztak az 1-es szektorban, végül Sirotkin a Mansell-kanyarban kedvezőbb pozícióba került, így átvette a vezetést Kingtől.

Az élen pedig az eredmény már nem is változott a végéig: Sirotkin idén először nyert a Forma-1 "előszobájában", az oroszon kívül még King és Norman Nato zártak még a dobogón. Artem Markelov lett mögöttük a negyedik, ötödiknek Mitch Evans hozta be az autóját Oliver Rowland előtt. A bajnokságot vezető Pierre Gasly a hetedik helyen zárta a sprintfutamot, az utolsó pontot elcsípő Raffaele Marciello előtt - egyébként mindkettejüknek nagy szerencséje volt azzal, hogy el tudták kerülni az első körös káoszt.

Hat versenyhétvége után Gasly vezeti a tabellát 107 ponttal, megelőzve a 96 pontos Giovinazzit és a 85 egységgel rendelkező Marciellót.

A hungaroringi sprintfutam végeredménye:

gp2_r2.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr678912000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása