F1 - FIA: ZÉRÓ TOLERANCIA LESZ AZ IDŐMÉRŐN A PÁLYAELHAGYÁSOKAT ILLETŐEN!

f1_grand_prix_hungary_practice_dqoltjiruuel.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kijelentette, hogy az időmérőn a 4-es és a 11-es kanyarban zéró tolerancia lesz elrendelve - tehát, aki ott mind a négy kerékkel elhagyja a pályát a gyors körén, akkor attól a köridőtől búcsút vehet.

A szövetség a Hungaroringen vetette be először a pályaelhagyásokat érzékelő elektronikus rendszert, amely a pénteki nap folyamán jól vizsgázott a 4-es (Mansell) és a 11-es (Alesi) kanyarokban.

Habár a korábbi időkben is sor került rendszeresen a szabálytalannak megítélt köridők törlésére, igaz, akkoriban még csak a visszajátszásokra tudtak hagyatkozni a versenybírák.

A péntek délutáni versenyzői eligazításon a versenyigazgató Charlie Whiting is bejelentette, hogy az automatikus rendszer nagyon szolgálatot tett már elsőre. Legfőképpen a 4-es kanyarban, ugyanis a 11-esben elhelyezett szenzorokra még ráfért egy kis igazítás.

Az is szóba került, hogy az 5-ös kanyarban miért nincs lefektetve ez a rendszer. Az FIA ezt azzal magyarázta, hogy ott nem látta szükségesnek, ugyanis ott a pálya kiszélesítésével nem nyert annyit a versenyző.

Az FIA pedig megerősítette, hogy az időmérőn annak az ideje azonnali hatállyal törlésre kerül, aki a 4-es és/vagy a 11-es kanyarban négy kerékkel elhagyja a pályát. A futam kapcsán a versenyzők remélik, hogy a stewardok előbb figyelmeztetéseket fognak kiosztani, s nem azonnal jönnek a büntetések.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr948908896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása