F1 - AZ FIA ELEKTRONIKAI SEGÍTSÉGGEL PRÓBÁLJA SZŰRNI A PÁLYAELHAGYÁSOKAT

2015_hungarian_gp_friday_077.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség a Hungaroringen először használ elektronikai segédletet a pályaszélesítések, és ezáltal előnyszerzések kiszűrésére.

A hétvégi Magyar Nagydíj előtt a Hungaroring új aszfaltot, emellett pedig néhol új rázóköveket is kapott, amik hasonlóak a Spielbergben is látott változattal - annyi különbséggel, hogy ezúttal nem lesznek sárga, extra-magas kerékvetők a kétsávos rázók mögött. 

Az új elemek nem egy felfüggesztésproblémát okoztak a versenyzők autóin a Red Bull Ringen, a szervezők azonban remélik, hogy semmi probléma nem lesz az itt elhelyezett szegélyekkel. Egyes találgatások szerint ugyanis nem is a sárga, magasított kerékvetők jelentették a problémát 3 héttel ezelőtt Ausztriában, hanem sokkal inkább a mélyített második soros piros elemek. 

Az FIA mindenesetre az új rázókövek ellenére is felkészült arra, hogy a pilóták kiszélesíthetik a pályát, ezzel némi előnyt szerezve, így a Forma-1-ben először elektronikai mérőeszközt helyeztek el a 4-es és a 11-es kanyarok kijáratán, 1.6 méterrel az aszfalt szélétől, ami egyből jelezni fogja a versenyigazgatásnak, ha egy pilóta négy kerékkel elhagyja a pályát.

Emellett egyébként változott a 6-7-es kanyarkombinációjú sikán kerékvetője is - ott az eddigi magasított ("hurka") rázók helyett olyan narancssárga elemeket helyeztek el, mint amilyenek Abu Dhabi-ban is találhatók.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828905274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása