F1 - NEWEY: 2017-BEN MEGNŐHET A CSAPATOK KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉG

adrian_newey_f1_grand_prix_great_britain_qualifying_brfhjvnw1tgl.jpg

A Red Bull sztártervezője szerint a jövőre bevezetésre kerülő szabályok széthúzhatják a mezőnyt.

Adrien Newey, a Red Bull tervezője állítja, a jövő évi szabályok nem hogy közelebb hozzák majd a mezőnyt egymáshoz, hanem csak elnyújtják majd egyes csapatok között a különbséget, szimplán mivel pár istálló komoly előnyre tehet szert - ahogy az az új szabályrendszerek bevezetésénél megszokott. 

A turbóérában eddig egyértelműen idén a legszorosabb a Forma-1 mezőnye, az FIA a Stratégiai Csoporttal karöltve azonban még szorosabbá tenné a viadalt, ezért is voksoltak az új aerodinamikai szabályok 2017-es bevezetése mellett. A legtöbb résztvevő szerint rendben lesznek a dolgok, de vannak páran, akik már korábban is aggodalmukat fejezték ki az új regulákkal kapcsolatban, hiszen így mindenkinek gyakorlatilag előröl kell kezdenie a tervezést, ha pedig valaki nagyon betalál egy megoldással (mint például 2014-ben a Mercedes), az újra széthúzhatná a végre egyre szorosabbá váló mezőnyt. Legutóbb a Red Bullt összesen nyolc világbajnoki címhez vezető Adrien Newey állt be a sorba:

"Hogy az előzések számát negatívan érintik-e az új regulák, majd meglátjuk, egyelőre az igazat megmondva fogalmam sincs. Jelenleg inkább csak arra koncentrálunk, hogy minél gyorsabbak legyünk majd jövőre, a többin még nem gondolkoztunk el. De az egyértelmű, hogy lesznek, akik jobb aerodinamikai megoldásokkal állnak majd elő, mint mások, így a csapatok közötti különbség ismét megnőhet."

Hogy valóban így lesz-e, csak jövőre tudjuk majd meg igazán, mindenesetre a Forma-1-es közösség java része semmiképp sem örülne neki...

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18901966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása