F1 - IMOLA ÉS ECCLESTONE MEGEGYEZTEK EGYMÁSSAL: IMOLÁBAN LESZ A 2017-ES OLASZ NAGYDÍJ?

Az imolai pálya menedzsmentje aláírt egy megállapodást a Forma-1 mindenható urával, Bernie Ecclestone-nal, miszerint jövőre Imolában rendezik az Olasz Nagydíjat.

Ezzel csak egy kis bökkenő van. Az Olasz Automobil Klub jóváhagyására is szükség van, ez pedig még nem történt meg. Sőt, az Automobil Klub Monzát szeretné Imola helyett.

Az Olasz Nagydíj sorsa immáron több, mint 1 éve veszélyben van, hiszen Monza szerződése az idei év végén lejár és egyelőre nem hosszabbítottak azt. Volt egy időszak, amikor arról olvashattunk, hogy az új kontraktus aláírása csupán formalitás, de az utóbbi időben nem volt semmilyen információnk arról, hogyan haladnak a tárgyalások.

Az Olasz Automobil Klub elnöke, Angelo Sticchi Damiani egyértelműen Monzát támogatná tovább, még ha pénzügyi gondjai is vannak.

Az események közben zajlanak, hiszen az Imolai versenypálya menedzsmentje már aláírta a megállapodást, amit Ecclestone az Olasz Automobil Klub jóváhagyása nélkül nem tud.

Az is egy lehetséges megoldás lenne, ha Német Nagydíjhoz hasonlóan Monza és Imola felváltva rendezné az Olasz Nagydíjat, utóbbi azonban a teljes rendezés jogát is el tudja képzelni egyedül.

Imola képviselői és Bernie Ecclestone a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban találkoztak egymással és meg is állapodtak a részleteket illetően.

"Mr. E küldött számunkra egy javaslatot, amit mi alá is írtunk és már vissza is küldtük neki. Nagyon boldogok leszünk, ha sikerül visszakerülni a Formula-1-ben. Ez az eredmény a fő célunk" – mondta Ulberto Selvatico Estense a Formula Imola elnöke.

Hogy az Olasz Nagydíj körüli dráma folytatódni fog, az egészen biztos. Imola legutóbb 2006-ban látta vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét. Már akkor is nagy kár volt, hogy kikerült a versenynaptárból. Azóta a pálya utolsó szektorát kicsit átépítették, ismét alkalmas Forma-1-es futam rendezésére.

Személy szerint én kíváncsi lennék, milyen ott egy Formula-1-es verseny a mai, modern autókkal.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr358897922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása