F1 - HIVATALOS: A FERRARI MEGTARTJA RAIKKONENT 2017-RE IS!

1_cmyclu9wyaan2xq.jpg

A Scuderia Ferrari pénteken reggel Silverstone-ban bejelentette, hogy jövőre is Kimi Raikkonen lesz Sebastian Vettel csapattársa!

kimi_raikkonen_spanish_f1_grand_prix_r-eel3cba5ml_1.jpgKimi Raikkonen, aki első és egyetlen bajnoki címét a Ferrarinál szerezte meg, még 2007-ben, 2014-ben a Lotustól való távozása után visszatért a maranellói gárdához, ezzel pedig a finn számára megkezdődött karrierje második ferraris korszaka - az első 2007 és 2009 között volt.

A finn októberben 37 éves lesz, és a második ferraris periódusában még nem tudott feljutni a dobogó legtetejére, de már több alkalommal is közel volt hozzá.

Tavaly és tavalyelőtt finoman szólva nem volt élete formájában, előbb Fernando Alonsótól, majd Sebastian Vetteltől is csúnyán kikapott a pontversenyben. Idén azonban a pontok tekintetében egálban van a mostanában egyre pechesebb német csapattárssal, Sebastian Vettellel.

Az eddigi 9 futamon nyújtott formája meg is győzte a Ferrari vezetőséget arról, hogy a radikális szabályváltozásokat hozó 2017-es szezonban is a finn a megfelelő ember Sebastian Vettel mellé. Így ma reggel a Ferrari meg is erősítette, hogy még egy évvel meghosszabbítja szerződését a finn "Jégemberrel".

Így szól a szerződéshosszabbításról szóló hivatalos közlemény:

"A Scuderia Ferrari bejelenti, hogy megújítja a technikai és a versenyzési megállapodását Kimi Raikkonennel. A pilótafelállás így 2017-ben is a finn, valamint Sebastian Vettel fogja alkotni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr688874450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása