F1 - HAMILTON AZ ÉLEN ZÁRTA, ROSBERG PEDIG A DEPÓBAN TÖLTÖTTE A MÁSODIK EDZÉST

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_5unswf-7j-2l.jpg

Lewis Hamilton mérlege egyelőre 100 százalékos, miközben Nico Rosberg második edzését komoly technikai meghibásodás nyírta ki.

Magyar idő szerint 15:00-kor vette kezdetét a pénteki második szabadedzés a tradicionális Silverstone Circuit pályán. Ezúttal már sokkal kedvezőbbek voltak az időjárási körülmények – a levegő 21 °C-os, az aszfalt 36 °C-os volt, és a Nap is előbújt a felhők mögül.

Az első köridők a Ferrarik, a Haasok és a Manorok részéről érkeztek meg – 5 perc után ezen három csapat versenyzői Raikkonen, Vettel, Gutiérrez, Grosjean, Haryanto és Wehrlein sorrendben sorakoztak fel az eredményjelzőn, utána csatlakoztak a többiek is a mért időt futókhoz. Raikkonen, akiről ma délelőtt kiderült, hogy egy újabb évig még biztosan a Ferrari kötelékében marad, 1:34.374-el vezette ekkortájt a tréninget.

Negyed óra múlva Daniil Kvyatnak volt egy érdekes esete az utolsó kanyarban. A Toro Rosso orosz pilótája nagyon nagy tempóval, keresztbe csúszva érkezett meg a jobbosba, első szárnyával még a rázókő melletti „hurkát” is eltalálta, így egy picit megsérült az elemnek a bal oldala.

Mindeközben Lewis Hamilton tört az élre a Mercedesszel – a brit címvédő 1:33.505-tel nyitott, s negyed óra után Ő állt az élen a két Red Bull-pilóta előtt. Ekkor egy valakinek nem volt ideje, egészen pontosan a csapattárs Nico Rosbergnek, aki számára egy kis focizással indult a második tréning, miközben a szerelői nagy erőkkel szerelgették a W07-esét, olajszivárgás okán.

Amikor már csak fél óra volt hátra a lágy gumik segítségével a ferraris Sebastian Vettel tört az élre egy 1:32.57-es idővel. Mögötte a TOP 10 sorrendje e képpen alakult: Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Raikkonen, Alonso, Hülkenberg, Perez, Bottas és Sainz.

Nem sokkal később Lewis Hamilton is megkapta a sárga oldalfalú, lágy keverékű abroncsokat, és több, mint 9 tizeddel vette vissza az első pozíciót – a címvdéő 1:31.660-at jött. Sőt, percek múlva a két Red Bull is beférkőzött a Ferrarik elé.

Félidőnél pedig a Mercedes megerősítette, hogy Nico Rosberg nem gördül már pályára a második tréningen az olajszivárgás miatti vizsgálódások miatt, így a német konkrétan 90 percnyi gyakorlástól esett le, ráadásul talán a második edzés a legfontosabb, ugyanis a versenyszimulációt javarészt ekkor szokták gyakorolni a csapatok.

A nagyjából 40 percet a csapatok pedig a versenyszimulációknak és a hosszabb etapoknak szentelték, így a sorrendben érdemi változás nem történt.

Ami pedig a végeredményt illeti, az első után a második edzésen is Lewis Hamilton volt a favorit az 1:31.66-os idejével, a Mercedes britje ezzel 4-6 tizedet adott a Ricciardo - Verstappen sorrendben záró Red Bull-pilótáknak. A bikákat pedig a Ferrari lovai követték - a Vettel - Raikkonen duó lemaradás a 4-5. helyen már 1 másodpercre rúgott. A legjobb öt mögött, a hatodik pozícióban végzett a McLaren spanyolja, Fernando Alonso és a másik MP4-31-est kormányozó Jenson Button sem szégyenkezhetett a 9. helyével, főleg a technikai problémák tudatában. A két McLaren között a williamses Bottas és a haasos Grosjean zárt. A legjobb 10 névsora pedig a Williams másik pilótájával, Felipe Massával lett teljes.

A Force India az első edzésen nyújtott jó szereplés után ezúttal csalódást keltően teljesített - Hülkenberg és Perez csak a 15-16. legjobb időt tudta megfutni. Nico Rosberg sem lehet nyugodt, ugyanis a műszaki hibák miatt 0, azaz nulla kört ment, s a 22. helyen zárt - nem beszélve a másfél órás időveszteségről...

A hétvége programja a harmadik szabadedzéssel folytatódik, szombaton 11 órától.

A második szabadedzés végeredménye:

cm2zbv6waaa3sho.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378875176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása