F1 - AZ UNIÓS DÖNTÉS MÁRIS BEFOLYÁSOLJA A MOTORKÖLTSÉGET ÉS A SZPONZORÁCIÓT

Claire Williams megerősítette, hogy csapata máris megérzi a két héttel ezelőtti szavazás eredményét, miszerint Anglia kilép az Európai Unióból. Az árak már most emelkednek.

Azt ő is elismerte, hogy még mindig korán van ahhoz, hogy lássuk mik a hosszú távú hatásai (a kilépésnek) az üzletre nézve.

A népszavazás óta a font értéke rengeteget romlott a dollárhoz képest, de az euró értéke is romlott. A font szempontjából 31 éve nem volt ennyire rossz a helyzet.

"Sajnos mi euróval fizetünk a motorokért. A kemény munka, amit belefektettünk abba, hogy 2018-tól 4 millió euróra csökkentsük a motorok árát, most ellensúlyozásra kerül. Talán Toto  (Wolff - szerk.) majd megengedi, hogy a jövőben is euróval fizessünk a motorjainkért, nem tudom" - kezdte nyilatkozatát Claire Williams.

Ez a bizonytalan gazdasági helyzet természetesen a szponzorációs megegyezésekre is komoly hatással van, kétségesek lesznek a potenciális szponzori szerződések.

"Azt hiszem, hogy a politikai instabilitás miatt - amit a Brexit okozott – sok vállalat inkább kivár és megnézi, hogy mit csinál a másik és természetesen ez komoly hatással lehet ránk, akik mögött ugye nincs gyár, függetlenek vagyunk.

Bármennyire is voltak sikeresek a népszavazást megelőző megbeszélések, ezek önkéntelenül is lelassulnak majd, az emberek pedig azt fogják várni mi is fog történni. Ez igazi aggodalomra adhat okot, hiszen rengeteg sportcsapat van odakint. De megismétlem, hogy nem fogok emiatt aggódni, megvárom inkább mi is fog történni."

Az biztos, hogy a történelem olyan fordulatot vett, amely feltehetőleg még jó pár évig fog eltartani. Hogy ez milyen hatással lesz a Forma-1-re és a benne szereplő csapatokra, az egyelőre nem világos. Nem tehetünk mást, mint Claire Williams, azaz várunk és meglátjuk mi fog történni.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr388875628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása