F1 - HIVATALOS: TOVÁBBRA IS SZABAD A VERSENY A MERCEDES PILÓTÁI KÖZÖTT, DE...

4657.jpg

... a jövőben tekintettel kell lenniük a csapatérdekekre, hogy a csillagmárkás istálló ne veszítsen további pontokat a konstruktőri bajnokságban.

Mint ismeretes, a Mercedesen belül a Lewis Hamilton és Nico Rosberg közötti rivalizálás a múlt héten az Osztrák Nagydíj utolsó körében újabb emlékezetes momentumot kreált, ugyanis a két versenyző csatázás közben koccant, melynek következtében Nico Rosberg autója megsérült és a leszakadt első szárnnyal végül negyedikként ért célba a német, így úszott a sima Mercedes 1-2 - hozzá kell tenni, idén ez már nem az első eset volt: a Mercedes bevallása szerint az elmúlt 5 futamon a felmerülő incidensek miatt a csapat 50 ponttól esett el. Az esetet követően állt a bál a címvédő alakulatnál, úgyhogy a héten a főhadiszálláson, Brackley-ben szűkkörű megbeszélést tartott a német márka, melyen a két versenyző, Nico Rosberg és Lewis Hamilton, a csapatfőnök Toto Wolff és a technikai igazgató, Paddy Lowe vett részt.

Csütörtök kora délután pedig a Mercedes közleményben tudatta azt, hogy mire jutottak a diskurálások folyamán. Végül arra a következtetésre jutott a vezetősége, hogy a továbbiakban is szabad a verseny Hamilton és Rosberg között, de ezúttal már komolyabb szabályok lettek lefektetve ennek kapcsán, melyek áthágása súlyos következményekkel is járhatnak akár - a legeslegfontosabb, hogy a Mercedes pilótái szem előtt tartsák a csapat érdekeit.

A következmények nem lettek részletezve, de minden bizonnyal ezen kifejezés alatt első körben a csapatutasítás értendő, majd jöhetnek a büntetési szankciók, s végül a szerződésre is kihatással lehetnek a további incidensek.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr388873266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása