F1 - A FERRARI MÁR 2018-RA IS HANGOL

2016_austrian_gp_friday_030.jpg

Az hagyján, hogy a Ferrari már gőzerőkkel készül 2017-re, de már a 2018-ra való felkészülést is megkezdték.

Sikerekben viszonylag szegény évtizede van a Ferrarinak, ugyanis az utolsó egyéni bajnoki címüket még 2007-ben szerezték meg, Kimi Raikkonennel, de az utolsó konstruktőri címig is vissza kell menni a múltban a 2008-as esztendőig.

Miközben még valamilyen szinten az olasz csapat még próbál harcolni a 2016-os címért, amely minden egyes verseny leintésével egyre távolibbnak tűnik, munkaerőiket lassacskán már szétszeparálják, ugyanis a 2017-es év mellett már a 2018-as szezonra is elkezdenek hangolódni.

Maurizio Arrivabene így vázolta fel a Ferrari terveit:

"Mindig is azt mondtad, hogy a csapat, amelyik itt dolgozik, az idei évre fókuszál, mert az előny elég nagy. Hiszem, sőt, biztos vagyok benne, hogy tudunk harcolni. Eközben különleges metodikánk van a teendőkre. Szóval, van egy csapatunk, amely az idei autóra fókuszál; van egy másik kisebb csapatunk, amely már a jövő évi gépen tevékenykedik és még egy kis brigádunk, amely már a 2018-as autón ügyködik, különös hangsúlyt fektetve a motorikus dolgokra."

A motor szezonközi fejlesztését diktáló zsetonrendszer jövőre már nem lesz a Forma-1 része, úgyhogy remélhetőleg valamilyen szinten ki fognak egyenlítődni a motorok közötti erőviszonyok.

A Ferrari motorfejlesztése az elmúlt két évben rendkívül hatékony volt, habár idén eléggé hamar megszabadultak módosító pontjaiknak a nagyjától, már csak három zsetont vethetnek be annak érdekében, hogy elkaphassák a domináns Mercedes grabancát.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58870450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása