F1 - KETTŐS MERCEDES-SIKER A VÁLTOZÉKONY IDŐJÁRÁSÚ MÁSODIK EDZÉSEN

nico_rosberg_f1_grand_prix_austria_practice_kijvuxqm_qsl.jpg

A második edzésen is a két Mercedes volt az etalon, Rosberg - Hamilton sorrendben. Az ezüst nyilak mögött ezúttal Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb a Force India Mercedesszel.

Az első után a második 90 perces tréningen is Nico Rosberg zárt az élen - a német pilóta még a heves esőzések előtt a szuperlágy gumikon megfutotta az elsőséget jelentő 1:07.967-es időt. A Spielberget megszálló felhőszakadás miatt 40 percig a csapatok a bokszban várakoztak.

Az özönvíz ellenére relatíve gyorsan száradt a pálya, így az utolsó percekben már a száraz pályára alkalmas abroncsok is előkerülhettek. Azonban Hamiltonnak még ez sem és az ultralágy gumik sem voltak elegendőek ahhoz, hogy megdöntse Rosberg idejét, 19 ezreddel maradt el tőle.

A harmadik pedig a Force India német pilótája, Nico Hülkenberg lett, megelőzve a ferraris Sebastian Vettelt, akinek az óriási megpördülésével zárult a tréning.

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK SZABADEDZÉSEN

Csúnya fekete felhők és csöpögő eső fogadták a száguldó cirkusz mezőnyét péntek délután az ausztriai Red Bull Ringen, azonban a pilótáknak még így is volt lehetőségük pár száraz pályás kör megtételére, melyek alapján Rosberg, Vettel, Ricciardo, Hülkenberg és Hamilton alkották az első ötöt. Rosberg 1:09.967-tel állt az élen, amely 6 tizeddel volt lassabb, mint amit a délelőtt folyamán produkált.

Az eseményhullám még az özönvíz előtt, Kimi Raikkonen megforgásával indult meg, aki a Ferrarival megforgott az 5-ös kanyarban, és a kavicságyon átszánkázva kis híján eltalálta a falat. A finn pedig a szervizúton egy ausztriai tájnéző kirándulást lebonyolítva tért vissza a pályára.

Másodpercekkel ezután megjött az égi áldás, és csuromvizes lett a pálya, főleg az utolsó szakaszon. A pilóták már a bokszba való visszatérést is nehezen tudták abszolválni - hárman is megcsúsztak a 8-as kanyarban: Jenson Button a bukótérbe is kiszaladt, emiatt még egy körre el kellett mennie a zuhogó esőben, Sergio Perez és Jolyon Palmer pedig a depóba vezető sávban forogtak meg.

A hosszas, majd' 40 percen át tartó csendet félidőnél Daniel Ricciardo törte meg, aki a Red Bull-lal az intermediate gumikon merészkedett ki, végül többen is csatlakoztak hozzá, s onnantól küzdve brutális tempóban száradt a pálya, így az utolsó 20 percre még a slick gumik is előkerültek.

Azonban Rosberg így is maradt az élen a szuperlágy gumikon futott 1:07.967-es idejével, miközben Hamilton a másik Mercedesszel felzárkózott másodiknak az ultralágyakon, de 19 ezreddel kikapott német csapattársától. A harmadik helyen Nico Hülkenberg zárt, aki az utolsó percekben előzte meg az edzés utolsó 2 percében vélhetően műszaki hiba a 2-es kanyar kavicságyában kikötő ferraris Sebastian Vettelt. A legjobb tízben még Ricciardo, Sainz, Verstappen, Raikkonen, Bottas és Button zárt.

A folytatásra holnap délelőtt 11:00-tól kerül sor, a harmadik tréninggel.

A második szabadedzés végeredménye:

13516143_623199194503733_8049297455365426227_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr468859818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása