WTCC - CATSBURG-GYŐZELEM, MICHELISZ-DOBOGÓ, FICZA-PONTSZERZÉS A FŐ FUTAMON!

ckv52shw0aem6if.jpg

A fő futam is kettős Lada-győzelmet hozott: Nicky Catsburg pályafutása első győzelmét szerezte meg a WTCC-ben, megelőzve csapattársát, a nyitó futamot megnyerő Gabriele Tarquinit. A dobogó legalsó fokára pedig Michelisz Norbert állhatott fel, miközben Ficza Ferenc parádés versenyzéssel szerezte meg a kilencedik helyet.

Noha az első futamon leszakadt csapadékmennyiség már elkezdett felszáradni, azonban még ez sem volt elég ahhoz, hogy a pilóták slick gumikon teljesítsék a második, fő futamot.

A pole-ból induló Catsburg szokásával ellentétben fantasztikusan kapta el a rajtolt, így sem Tarquininek, sem Valentének nem volt esélye arra, hogy az egyes kanyarban a holland elé kerüljön.

Rövidesen pedig Catsburg el is kezdett meglógni üldözőitől, miközben a Lada hármas győzelemről szövögetett álmok hamar szertefoszlottak, ugyanis a verseny elején Michelisz Norbi is remek tempót diktált, aki az indulásnál lerajtolta a Chevrolet-t vezető James Thompsont, majd Hugo Valentét is maga mögé utasította.

Az első futamon az esős körülmények közt eléggé halovány teljesítményt nyújtó Honda Civic a második versenyen már jóval izmosabbnak bizonyult, ugyanis Rob Huff és Tiago Monteiro is elfogadható tempót diktált.

wtcc2.jpg

A Citroenek azonban brutálisan szenvedtek - Lopez egészen a nyolcadik helyig pottyant vissza, míg Yvan Muller még a pontszerző zónából is kiszorult, miután a 15. körben megelőzte a Zengő Motorsport magyar pilótája, Ficza Ferenc, aki egy elképesztően jó versenyzést mutatott be. Az 55-ös rajtszámú Hondával Fecó már a rajtot is remekül elkapta, utána pedig szépen lépegetett előre a mezőnyben. A leintésig még Bennanit is legyőzte, és a címvédő Lopezt is megközelítette 1,1 másodpercre! Nem mellesleg a leggyorsabb kör is a 9. pozícióban záró zengősé lett, 1:53.843-al.

Rob Huff a 11. helyről végül a negyedikre tört előre, csapattársa, Monteiro pedig ötödikként zárt, miután a 14. kör végén az utolsó kanyarban Hugo Valente elé került, aki még egy pozíciót veszített a fináléban a Münnich Motorsport beugrójával, James Thompsonnal szemben, aki így hatodik lett.

wtcc1.jpg

A verseny vége felé már kezdett egyre szárazabb lenni a pálya, amely a vizes gumiknak már eléggé nagy kihívás volt a tapadást illetően. Azonban ezek a körülmények Tarquininek kedveztek, aki rohamléptekben közelített Catsburgra. Azonban végül a holland ért célba elsőnek, 1 másodperces előnnyel - ezzel pedig meglett az első győzelem Catsburgnak. A dobogóra pedig még Michelisz Norbi állhatott fel.

Így alakult a legjobb 10: Catsburg, Tarquini, Michelisz, Huff, Monteiro, Thompson, Valente, Lopez, Ficza, Bennani.

A fő futam végeredménye:

wtcc_fofutam.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298801596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása