F1 - VETTEL NYERTE A PIROS ZÁSZLÓVAL LEINTETT UTOLSÓ EDZÉST

sebastian_vettel_canadian_f1_grand_prix_practice_tn6n5peb0abl.jpg

A ferraris Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésen, megelőzve a Red Bull ifjú hollandját, Max Verstappent, valamint Kimi Raikkonent (Ferrari). Az edzés idejekorán ért végett, miután a leintés előtt nagyjából negyed órával Kevin Magnussen eléggé keményen odavágta a palánknak a Renault-t a hetes kanyarban, ezzel pedig folytatódik a francia gyártó kanadai rémálma.

Az edzés az eredeti 60 perc helyett csak 47 perces volt, ugyanis idő előtt le kellett inteni a tréninget, köszönhetően Kevin Magnussen balesetének, aki a 7-es kanyarban zúzta le a Renault-t. Az FIA pedig a hosszas romeltakarítás és a közelgő eső veszélye miatt úgy döntött, hogy nem indítja újra az edzést.

A leggyorsabb Vettel volt 1:13.919-cel, 2 tizeddel beférkőzött ezzel Verstappen elé. Nico Rosberg lett a harmadik a Mercedesszel, Kimi Raikkonen előtt.

Lewis Hamilton, aki ideáig uralta a hétvégét, csak ötödik lett, megelőzve Daniel Ricciardót, aki két éve ezen a pályán szerezte meg pályafutása első győzelmét.

A SZABADEDZÉS TÖRTÉNETE

A harmadik szabadedzésen már az első perctől volt bőven forgalom a pályán, ugyanis a felhős égboltot elnézve félő volt, hogy a tréning egy pontján megérkezik az égi áldás.

A gumik tapadása továbbra sem volt tökéletes, ezt gyönyörűen bizonyította Sebastian Vettel, aki már a felvezető körén is kiegyenesítette az egyik sikánt.

Először a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo tudott bemenni 1:15 alá - a szuperlágy gumikon ment egy 1:14.955-ös időt. Csapattársa, a holland Max Verstappen pedig éppen csak az 1:15-ös zónában maradt az 1:15.078-as körével.

Egy újabb formációs kör megtétele után, második nekifutásra azonban már bőven be tudott jönni a csapattárs elé Verstappen, aki után még magasabb tudta helyezni a nívópálcát, ugyanis 1:14.636 után futott egy 1:14.310-et.

Nem sokkal később a Mercedesek is előbújtak. Az ultralágy gumikat választó Nico Rosberg az első gyors körén elfékezte magát a 10-es kanyarban, így 1:14.686-tal a két Red Bull mögé tudott csak bejönni, a harmadik helyre. A német után a brit Lewis Hamilton is feliratkozott az eredménylistára, kapásból a második helyre az 1:14.473-as köre után.

Pár perc múlva Nico Rosbergnek az utolsó sikánnál voltak meleg pillanatai, olyannyira, hogy a pályára való visszatérést az FIA által előre kijelölt útvonaltól eltérően tudta abszolválni. Mindeközben Lewis Hamilton megtalálta magának ugyanitt a magasított rázókövet, a kaland után úgy érezte a háromszoros világbajnok, hogy megsérült a padlólemeze.

Ennek ellenére a brit tudott javítani a következő gyors körén, 1:14.334-es idejével már csak 24 ezreddel volt lemaradva Verstappentől.

Raikkonen, aki pénteken még nagyon elégedetlen volt az autójával, bejött a harmadik helyre egy 1:14.594-el, azonban nemsokára már csak negyedik volt, ugyanis Ricciardo megdöntötte az idejét 4 ezreddel. Azonban Raikkonennek volt válasza egy 1:14.341-es köridővel.

Valamivel később Vettel is visszatért a pályára, és az ultralágy Pirelliken azonnal az élre tört, majd az 1:14.139-es idején javított további 71 ezredet, annak ellenére, hogy eléggé megcsúszott a célegyenesre rávezető sikánban.

Ezután megjelentek az első esőcseppek, azonban azok nem szegték a pilóták kedvét, akik továbbra is azzal próbálkoztak, hogy a lehető legtöbbet javítsanak köridejeiken. Verstappennek sikerült is, a holland 1:14.224-et tudott menni a lila oldalfalú ultralágy abroncsokon.

Daniil Kvyat szaladt ki a pályáról a Toro Rossóval a hármas kanyarban, szerencsére az STR11-es nem sérült meg a pályaszéli kirándulásban.

Nico Rosberg egy 1:14.5-tel bejött Ricciardo elé, annak ellenére, hogy a sikánban meg kellett előznie Kevin Magnussen Renault-ját. Nemsokára 1:14.316-ra le tudta tornázni az idejét Nico Rosberg, még úgy is, hogy Magnussen újra ott volt az útjában.

Az edzés vége felé haladva Sebastian Vettel a Ferrarival bement 1:14 alá, 1:13.939-es ideje 0,239 másodperccel volt gyorsabb, mint Verstappené, és 0,397 másodperccel Rosbergénél.

Raikkonen negyedik lett 2 ezreddel megelőzve Hamiltont. Ricciardo hatodikként zárt, megelőzve Sainzot, Alonsót, Perezt és Massát.

A tréning 47 perc után véget ért, ugyanis a 7-es kanyarban Kevin Magnussen jelentős mértékben lebontotta a Renault-t. Az autó bal oldala számottevően sérült. A dán sértetlenül szállt ki az R.S.16-os autóból.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

ckrbh6yw0aewxkk.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438799998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása