F1 - HAMILTON A POLE-BAN ROSBERG ÉS VETTEL ELŐTT!

lewis_hamilton_canadian_f1_grand_prix_qualifying_7gyzpwwa4ahl.jpg

Szoros végeredményt hozott a Kanadai Nagydíj időmérő edzése - Lewis Hamilton ugyan megszerezte a pole-t, de csak 62 ezredet tudott adni csapattársának, Nico Rosbergnek, s a harmadik helyen záró ferraris Sebastian Vettelnek sem volt gigantikus lemaradása, a négyszeres világbajnok ideje csak 169 ezreddel volt lassabb Hamiltonénál.

Lewis Hamilton egy pokoli kört rakott össze a Circuit Gilles Villeneuve pályán, 1:12.812-es idejével karrierje 5. montreali pole-jára tett szert, 62 ezreddel megelőzve csapattársát, Nico Rosberget. Sebastian Vettel pedig a végén ment nagyot, ugyanis a második Q3-as gyors körével 178 ezredre megközelített az ezüst nyilakat. A német négyszeres világbajnok a két Red Bull elől várhatja a Kanadai Nagydíj rajtját, amelyre magyar idő szerint holnap este 20:00-tól kerül sor.

EZ TÖRTÉNT A Q3-BAN

Az időmérő edzés utolsó szakasza egy furcsa Hamilton-hibával indult - a brit az első felvezető köre végén olyannyira a gumik melegítésére koncentrált, hogy elrontotta a sikánt, ki is kellett egyenesítenie azt. Azonban a mercedesest ez sem akadályozta meg abban, hogy a későbbiekben megfussa a leggyorsabb, 1:12.812-es időt, melyet Rosberg csak megközelíteni tudott, a különbség 62 ezred volt a két pilóta között.

Az első etap után még Verstappen volt a harmadik, miközben Vettelnek volt meleg pillanatai az utolsó sikán kijáratán, olyannyira, hogy egy picit hozzá is ért a falhoz. A német ekkor a negyedik helyen állt.

"Azt hiszem, hozzáértem a Bajnokok Falához, amely elegendő volt ahhoz, hogy egy kis lakkot leszedjek a felniről." - mondta az eset után rádión Vettel.

Azonban a végén Sebastian Vettel kőkeményen begyújtotta a rakétákat és harmadikként bement 1:13 alá, 1:12.990-el.

A német időmérővégi rádiózásából pedig kiderült, hogy nem is a harmadik hely, hanem a pole volt a célja: "Megpróbáltam srácok, megpróbáltam, de nem volt elég..."

A végén pedig egyik Mercedes sem tudott javítani - Hamilton "csak" egy 1:12.905-ös időt tudott összerakni, míg Rosberg már az 1-es kanyar előtt csúnyán elfékezte magát, utána pedig el is vette a gázról a lábát.

Ricciardo annak ellenére össze tudott rakni egy 1:13.166-os időt, hogy ő is hozzáért a Bajnokok Falához, ez pedig azt jelentette, hogy megverte Verstappent 248 ezreddel.

Raikkonen és Massa gumi híján csak egyszer jöttek mért időt futni, a végén - előbbi csak a hatodik lett a Ferrarival, de utóbbi sem tudott előrébb végezni a nyolcadik helynél. Közéjük a másik Williamsszel Botas férkőzött be.

A force indiás Nico Hülkenberggel és a mclarenes Fernando Alonsóval lett teljes a legjobb tíz.

CSAPATON BELÜLI CSATÁK A Q2-BEN, SAINZ ELTALÁLTA A BAJNOKOK FALÁT

Az első és a harmadik szabadedzés után az időmérő edzés második szakaszát is meg kellett szakítani a piros zászlóval, ugyanis Carlos Sainz Jr. a Toro Rossóval megtalálta a Bajnokok Falát. A spanyol először a jobb hátsó kerékkel találta el a falat, eltört ott a felfüggesztés, emiatt pedig azonnal befelé fordult az autó, így a jobb elejével is a falon kötött ki Sainz Jr. Ezzel pedig a 16. hely sorsa is eldőlt. A tréning néhány percnyi műszaki mentés és takarítás után folytatódhatott.

Izgalmasan érkezett a Force India házi csatája, melynek végül Nico Hülkenberg lett a győztese, aki az utolsó körével vereséget mért Sergio Perezre, ugyanis a német továbbjutott a Q3-ba.

Perez pedig 11. lett, megelőzve Jenson Buttont, aki a végén akár tovább is juthatott volna a Q3-ba, de a hajtűkanyar előtt elfékezte magát, így végzett 12.-ként. Elvileg mögöttük Kvyat lett a 13., de az orosz hozott egy rajthelyes büntetést Monacóból, így csak a 16. helyről várhatja a piros lámpák kialvását, Carlos Sainz Jr. mögül.

A Haasnál pedig ezúttal Gutiérrez volt a gyorsabb, aki Kvyat büntetésével a 13. lett, a mexikói alaposan elkalapálta a tapasztaltabb Grosjeant, aki a Q1-ben is éppen csak megmenekült a kieséstől.

Hamilton volt a leggyorsabb a Q2-ben 1:13.076-tal, csak 18 ezreddel megelőzve Rosberget. Ricciardo volt a harmadik, Bottas és Verstappen előtt.

PALMER ÉPPEN CSAK KIESETT A Q1-BEN

Csak 5 autó esett ki a javarészt száraz körülmények között zajló, néhol esőcseppekkel tarkított Q1-ben, ugyanis a renaultos Kevin Magnussen nem tudott részt venni az időmérőn, miután a harmadik edzésen bemutatott esése után ki kell cserélni autójának a karosszériáját. A dán a depóból fog nekivágni a futamnak, már ez is biztos.

Csapattársa, Jolyon Palmer pedig éppen csak kiesett a Q1-ben 17.-ként, mindössze 15 ezreddel kapott ki Grosjeannal szemben. "Eléggé idegesítő, igen. Ugyanakkor boldog vagyok, mert a köröm jó volt. Az a század annyi, mint egy tüsszentés az autóban" - nyilatkozta a brit.

A Renault britje a manoros Pascal Wehrlein-t, az Ericsson - Nasr felállásban felsorakozó Saubereket, és a másik manorost, Rio Haryantót megelőzve. Habár, Ericssont 3 rajthellyel hátrasorolják, mert Monacóban megtorpedózta a Rascasse-kanyarban csapattársa, Nasr gépét.

Rio Haryantónak volt egy kisebb koccanása a négyes kanyarban, melynek következtében megsérült a jobb hátsó felfüggesztése, és defektet is kapott.

A Q1-ben 1:13.714-el Nico Rosberg volt a leggyorsabb, Vettel és Ricciardo előtt.

A 70 körös Kanadai Nagydíj magyar idő szerint ma este 20:00-kor kerül megrendezésre.

Az időmérő edzés végeredménye:

cksik6-wgaaajnt.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr908800354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása