WTCC - HÁRMAS HONDA-SIKER A MOSZKVAI TESZTEN: MICHELISZ EGY 2. HELLYEL INDÍTOTT

cklf1ddxiaqieta.jpg

Erősen kezdett a Honda a Moscow Raceway-en, de a mezőnyt altató Citroenre is oda kell figyelni. 

Két hete a Nordschleifén még egy óriási balesetet szenvedett a Honda portugál pilótája, Tiago Monteiro, de mintha semmi sem tört, úgy nyerte meg a nulladik szabadedzést Moszkvában a Túraautó Világbajnokság 12. szezonjának 6. fordulóján.

A korábbi F1-es pilóta az új gumikon a végén ment egy pokoli gyors kört, egészen pontosan 1:28.523-at, amelyet aztán senki sem tudott megdönteni a leintésig. Mögötte a két márka- és csapattárs zárt: Michelisz Norbert a második helyen kezdte meg a moszkvai hétvégét, de lemaradása a 3 tizedet is meghaladta, Rob Huff pedig harmadik lett, egy tizeddel kikapva Norbitól.

cklinppxaaayfq9.jpg

A hazai közönség előtt versenyző Lada a háromból két autójával tudott ott lenni a legjobb tízben: az idén tapasztaltabb csapattársait egyértelműen verő Nicky Catsburg a negyedik lett, míg Hugo Valente hatodikként zárt. Gabriele Tarquini meg csak a 13. legjobb időt tudta megfutni.

Biztatóan kezdett a Volvo az előző hétvégéken tanúsított szenvedést követően: Björk az ötödik, Ekblom pedig a nyolcadik helyre hozta be az S60-ast

A Citroen pedig hozta a szokásos altatós formáját, beleszürkülve a középső és a hátsó traktusba. Lopez végzett a legelőkelőbb pozícióban, az argentin címvédő a 7. lett, míg csapattársa, Muller csak tizennegyedik. Az SLR egységei Bennanival, Chiltonnal és Demoustierrel a 9., a 11., valamint a 16. helyeken zártak. Bár holnap majd úgyis felcsavarják a motorokat a franciáknál, úgyhogy ezek a számok nem feltétlenül mértékadók.

A Chevrolet is álmos pénteket produkált, Filippi volt a legjobb Chevrolet-pilóta a nulladik edzésen, a francia a tizedik lett. Coronel a 12. pozícióban zárt, míg a René Münnichet idén harmadjára is helyettesítő James Thompson a 15. helyet szerezte meg.

Ficza Ferenc a 17. helyen kezdte meg a moszkvai fordulót a Zengő Motorsport autójával.

A hétvége programja szombaton reggel 8 órától folytatódik az első szabadedzéssel.

A teszt végeredménye:

fp0.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr568797488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása