INDYCAR - MEGLEPETÉSGYŐZELEM DETROIT UTCÁIN, BOURDAIS A DOBOGÓ TETEJÉN!

04cj9365a.jpg

Újra borult a papírforma az IndyCar-ban: sokáig úgy tűnt, hogy egy újabb Pagenaud-győzelem lesz a vége, azonban a megvariált taktikák ismét egy érdekes, váratlan végeredményt hozó versenyt hoztak.

Újabb váratlan győzelem az IndyCar-ban, mégpedig egy ex-Forma-1-es versenyzőtől: Sebastien Bourdais a KVSH Racing taktikájával a 13. helyről startolva tudta behúzni a győzelmet Detroit utcáin, megelőzve a szintén pazar teljesítményt nyújtó Conor Daly-t, valamint Juan Pablo Montoyát megelőzve. Azonban a Penskéről így is elmondhatjuk azt, hogy csúnyán mellényúlt a stratégiával, ugyanis Castroneves 5., míg Pagenaud csak 13. lett úgy, hogy utóbbi a pole-ból várta a futamot.

És akkor nézzük, hogy mi történt a 70 körös detroiti futamon!

04cj5121a.jpg

Ugyebár Pagenaud indulhatott a pole-ból, mellőle és mögüle két csapattársa, Castroneves és Montoya várhatta a indítást. A 4-5. helyről pedig a Hinchcliffe - Munoz kettős indulhatott.

A startnál Pagenaud szépen eljött, mögötte pedig Montoya próbálkozott be Castronevesnél, de utóbbi résen volt, így nem hagyta magát az ex-F1-es kolumbiaival szemben, s megőrizte a második helyet, sőt, az egyes kanyarban kis híján körbeautózta Pagenaud-ot, de a francia is észnél volt.

Az első sárga zászlós fázisra a 10. körig kellett várni, amikor is a szintén korábbi F1-es pilóta, Max Chilton kente neki a falnak a Chip Ganassi Racing Team 8-as rajtszámú gépét. Az út pedig pár körrel később vált szabaddá a pilóták előtt.

A következő "Caution"-zónára a 43. körben került sor, amikor is az Indianapolis 500 időmérőjén diadalmaskodó James Hinchcliffe beletette a gumifalba az 5-ös rajtszámú Hondát a 7-es kanyarban. A kanadai a malőrje után szörnyen dühös volt, csapkodta a kormányt. Végül vissza tudott állni a versenybe, s később 5 körös hátrányban intették
le.

Egy körrel később pedig kiesett a versenyből Will Power. Az új-zélandi pilótának a jobb hátsó kereke elszállt, ugyanis azelőtt útjának engedték a 12-es autót, hogy rögzítették volna azt.

A mezőny a 47. kör végén kapta meg a zöld zászlót, onnantól pedig szabad volt a verseny az utolsó 23 körben. Nem sokkal később pedig Scott Dixon is elvérzett a Chip Ganassi részéről, elektronikus hiba lett a veszte.

A verseny utolsó szakaszában a Penske csúnyán elkutyulta a stratégiát, így autóik csúnyán visszaestek. A legrosszabbul Pagenaud járt, aki annyira próbált spórolni az üzemanyaggal, hogy körönként már 5 másodpercet vesztett, végül 13. lett az éllovas.

16c_0697.jpg

Azonban a KVSH és Dale Coyne csapatoknál minden a lehető legjobban klappolt, az utolsó körökben ezen két csapat 1-1 pilótája, Sebastien Bourdais és Conor Daly küzdhetett meg a futamgyőzelemért. Végül a francia diadalmaskodott pályafutása során negyedik alkalommal, Detroitban pedig sorozatban másodjára, ugyanis a tavalyi detroiti második futamon is Bourdais látta meg elsőnek a kockást. Conor Daly pedig első dobogójának örülhetett az IndyCar-ban.

A második detroiti kvalifikáció 16:45-kor, a futam pedig 21:40-től kerül megrendezésre.

Az első detroiti futam végeredménye:

indy_detroit1_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298780642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása